Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho


Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhoon haetaan sähköisesti.  Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta

Leikkitoiminnankerho Hippiäiset

Hippiäisten toimintasuunnitelma

Kerhoajat: keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00-11.30

Kerhon tarkoitus on olla turvallinen ja mukava leikkipaikka, joka antaa lapselle mahdollisuuden harjoitella taitojaan ryhmässä, ilman omia vanhempiaan.

Kerho alkaa ulkoilulla ja joskus olemme ulkona koko kerhossa oloajan, joten säänmukainen varustus on tarpeen joka kerhokerralla.

Kerhossa toimimme ryhmänä, jossa opettelemme vuorovaikutustaitoja, toisen huomioon ottamista, hyviä pöytä- ja käytöstapoja, kuuntelemaan ohjeita ja noudattamaan yhteisiä sääntöjä. Kerhossa on samana toistuvat perusrutiinit, jotka luovat lapselle turvallisuutta.

Toiminta pienten lasten kanssa painottuu leikkiin ja mukavaan yhdessäoloon. Ohjatut toiminnat jumppa- laulu-, loru- askartelu- sekä maalaustuokiot (teemapäivät huomioiden) ovat lapsen ikätasolle suunniteltuja ja kestoltaan lyhyitä.

Juhlistamme lasten syntymäpäiviä laululla ja kortilla.

Hippiäisten toiminta

klo 9.00-10.00 ulkoilu
klo 10.15 välipala (ruokaloru, syödään eväät)
klo 10.30 alkupiiri (kerholaulu, paikallaolijat, päivän tapahtumat)
klo 10.45-11.30 ohjattu toimintaa / vapaata leikkiä ja loppupiiri

Kerhossa syödään kotoa tuodut eväät esim. leipä, hedelmä, jogurtti ja juoma. Poissaolot ilmoitetaan puistoon puhelimitse.

Leikkipuistoyksikön kerhotarjonnasta saat lisätietoa johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Teemu Kariaho, puh. 09 310 58524.14.04.2021 14:18