Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä!
Perhetalot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Perhetalo Betanian toimintaan ovat kaikki vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Perhetalo Betaniassa ohjataan vauvaperheille muun muassa vuorovaikutusta lisääviä laulutuokioita, vauvasirkusta, sosemaalausta ja vauvoille sopivaa taiteilua. Vauvatreffeillä saa tavata muita vauvaperheitä ja lauletaan vauvoille sopivia lauluja. Ennen ja jälkeen tuokioiden on mahdollista leikkiä ja viettää aikaa yhdessä muiden vauvaperheiden kanssa. 

Vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle ensimmäisen lapsensa saaneille perheille. Tapaamisten tarkoituksena on jakaa yhdessä kokemuksia vauvaperheen arjesta. Toiminta on perheille maksutonta ja vapaaehtoista.

Ilmoittaudu perhetaloon tai leikkipuistoon sähköpostitse viimeistään päivää ennen tilaisuutta.

Aiheista voi valita kaikki tai vaikka ainoastaan yhden. Tapaamisiin saa osallistua haluamassaan järjestyksessä ja missä toimipaikassa vain. Ryhmät kestävät noin 1,5 tuntia.

Tulevat vauvaperhetoiminnan ajat:

Kevät 2020

Leikkipuisto Seppä, Sepänkatu 2
ke 15.1.  klo 16.30-18.00  Yhdessä vauvan kanssa
ke 29.1.  klo 16.30-18.00  Voimavaroja arkeen, vanhempana oleminen
ke 12.2.  klo 16.30-18.00  Vauvan vuorokausirytmi

Perhetalo Betania, Merimiehenkatu 43
to 5.3.   klo 10.00–11.30   Yhdessä vauvan kanssa
to 19.3. klo 10.00–11.30   Voimavaroja arkeen, vanhempana oleminen
to 2.4.   klo 10.00–11.30   Vauvan vuorokausirytmi

Vauvaperhetoiminta Kampinmalmi-Lauttasaari-Töölö -alueella: katso tästä vauvaperhetoiminnan kevään aikataulu

Vauvaperhetoimintaan koko Helsingin alueella voit tutustua tästä


Valvottaako vauva?
Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.JAA
28.01.2020 15:59