Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä!
Perhetalot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Perhetalo Betanian toimintaan ovat kaikki vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Perhetalo Betaniassa ohjataan vauvaperheille muun muassa vuorovaikutusta lisääviä laulutuokioita, vauvasirkusta, sosemaalausta ja vauvoille sopivaa taiteilua. Vauvatreffeillä saa tavata muita vauvaperheitä ja lauletaan vauvoille sopivia lauluja. 

Vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle ensimmäisen lapsensa saaneille perheille. Tapaamisten tarkoituksena on jakaa yhdessä kokemuksia vauvaperheen arjesta. Toiminta on perheille maksutonta ja vapaaehtoista.

Ilmoittaudu perhetaloon tai leikkipuistoon sähköpostitse viimeistään päivää ennen tilaisuutta.

Aiheista voi valita kaikki tai vaikka ainoastaan yhden. Tapaamisiin saa osallistua haluamassaan järjestyksessä ja missä toimipaikassa vain. Ryhmät kestävät noin 1,5 tuntia.

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.12.08.2020 14:09