Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Arabian toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut. 

Leikkipuistojen ja perhetalojen sisätilat on suljettu toistaiseksi muulta toiminnalta kuin leikkitoiminnan kerhoilta ja iltapäivätoiminnalta. 

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Vauva-aamuun
Vauva-aamussa leikitään, liikutaan, lauletaan ja lorutellaan. Välillä vauvojen kanssa kanssa voidaan myös taiteilla. Ohjatun osuuden jälkeen päästetään vauvat vapaalle ja jutustellaan ja tutustutaan. Arabian vauva-aamu on maanantaisin klo 10-11.30.

Vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Tulevat vauvaperhetoiminnan ajat.

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.22.09.2022 11:49