Suoraan sisältöön

Koululaiset

Perusopetuslain mukainen iltapäivätoiminta:

Leikkipuisto Arabia järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.


Tietoja toiminnasta

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen ja rentoutumiseen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.


Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16 tai 17. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Asiakasmaksut

100 €/kk klo 16.00 saakka ja 120 €/kk klo 17.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.

Lisätietoa ja ohjeet koululaisten iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta: hel.fi/iltapaivatoiminta  


Arabian arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen naulakkoon.

  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen 09 310 46674.

  • Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.

  • Vanhemmat ilmoittavat lapsen poissaolot leikkipuistoon.

  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.

  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

  • Toiminta muokkautuu lasten toiveiden pohjalta päivittäin.

 

Ajankohtaista


       

 

 
25.03.2022 10:41