Suoraan sisältöön

Koululaiset

Leikkipuisto Iso-Antti järjestää ryhmämuotoista perusopetuslainmukaista iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille lapsille.

Tietoja toiminnasta
Toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä. Ryhmämuotoiseen toimintaan kuuluu välipala. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä, muttei lauantaisin. 

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollistetaan läksyjen tekeminen ja rentoutuminen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Asiakasmaksut
100 e/kk, jos toiminta päättyy klo 16 tai 120 e/kk, jos toiminta päättyy klo 17. Asiakasmaksuun voi saada tulojen perusteella maksuhuojennuksen tai -vapautuksen. Katso tästä tulorajat ja hakuohjeet. Asiakasmaksuohjeet postitetaan iltapäivätoimintaan ottopäätöksen yhteydessä.

Hakuohje

 1. Iltapäivätoimintaan haetaan 23.3.–24.4.2020.
 2. Ohjeet hakemiseen ja hakulomake. Ilmoittautumiset palautetaan postitse tai sähköisesti Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. 
 3. Päätös toimintaan ottamisesta postitetaan huoltajille 26.6.2020 mennessä.
 4. Hakuajan ulkopuolella tehdyt hakemukset toimitetaan osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki.

Leikkipuistot ovat avoimia kaikille
Leikkipuisto Iso-Antti on myös kaupunkilaisille avoin toiminta- ja leikkiympäristö. Muut koululaiset ovat aina tervetulleita leikkimään ja viihtymään maksutta ja ilman ennakkoilmoittautumista. Leikkipuistossa saa syödä omia eväitä.

Koululaisten loma-aikoina alueen leikkipuistoissa järjestetään retkiä, päiväleirejä, tapahtumia ja mukavaa tekemistä koululaisille. Ohjelmasta tiedotetaan lomien lähestyessä.
Toimintaamme voi tutustua myös leikkipuiston Facebook-sivuilla. Tervetuloa tutustumaan leikkipuistoon ja koululaisten iltapäivätoimintaan!

Iso-Antin arjen käytäntöjä

 • Leikkipuistoon tullessaan ja lähtiessään koululaiset ilmoittautuvat ohjaajalle ja vievät repun
  paikalleen  naulakkoon. 
 • Lapseen saa parhaiten yhteyden soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
 • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
  leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
 • Maksullinen välipala on tarjolla klo 13.30-14.30.
 • Koululaisten iltapäivätoimintaan voi osallistua myös ilman maksullista välipalaa. Halutessaan voi tuoda omat eväät.
 • On tärkeää, että ohjaajat ovat tietoisia, saako lapsi lähteä itse leikipuistosta vai haetaanko hänet.

Leikkipuisto Iso-Antti koulujen loma-aikana 2019-2020
Loma-aikojen aukioloajoista ja toiminnasta tiedotamme hyvissä ajoin koululaisten vanhemmille sähköpostitse ja Wilman kautta.


Ajankohtaista


    


01.04.2020 14:18