Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Intian toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Tiistain Vauva-aamuun klo 10.15-12 (30.8.-13.12.2022 ja jatkuu 10.1.2023 ) Vauvatuokiossa lauletaan, lorutellaan, liikutaan ja leikitään.  Ohjelmaa toteutetaan kävijöiden toiveiden mukaisesti ja välillä ohjelmassa on myös esimerkiksi sosemaalausta, taikataikinapainantaa, vauvahierontaa tai vierailevia keskustelijoita. Ohjattu osuus alkaa klo 10.15 ja kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen on vapaamuotoista seurustelua, leikkiä, ruokailua  ja kahvittelua. Toiveita ja ideoita voi vapaasti esittää Intian ohjaajille. 

Vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Vauvaperhetoiminnassa on kolme aihetta, joista keskustellaan yhdessä. Tapaamiset ovat saman sisältöisiä kaikissa toimipaikoissa. Toiminta on perheille maksutonta. Aiheista voi valita kaikki kolme tai vaikka ainoastaan yhden ja niihin saa osallistua haluamassaan järjestyksessä ja missä toimipaikassa vain. Toivomme ilmoittautumista sähköpostitse viimeistään päivää ennen tilaisuutta. Tulevat vauvaperhetoiminnan ajat leikkipuisto Intiassa syksyllä 2022:

6.9. klo 16.30-18
Yhdessä vauvan kanssa – mitä on varhainen
vuorovaikutus?

20.9. klo 16.30-18
Voimavaroja arkeen – vanhempana oleminen

4.10. klo 16.30-18
Vauvan vuorokausirytmi

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
lp.intia@hel.fi tai puhelimitse 040 334 4176


Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.30.08.2022 11:00