Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Intian iltapäivien viikko-ohjelma syksyllä 2020

Maanantai
   Liikuntaa ja pelejä
Tiistai
   Tarina tiistai; satujen lukua ja kuuntelua, tarinointia ja arvoituksia
Keskiviikko
   Leikitään yhdessä: yhteisleikkejä, roolivaatteita
Torstai
   Askartelua ja luovuutta
Perjantai
   Pelipäivä klo 14.30-15.30, askartelu jatkuu tarvittaessa


Intian arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa 
  • Ohjaajat hakevat Käpylän peruskoulusta tulevat ensimmäisen luokan oppilaat lukujärjestysten mukaisesti koulupäivän jälkeen. Yhdessä kävelemme parijonossa leikkipuistoon.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäiviin kuuluu ulkoilua ja säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
    leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.00-15 tai lukujärjestyksen mukaan
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Autamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Leikkipuisto Intia koulujen loma-aikana 

Alueemme Leikkipuistoyksikkö Kallio-Pasila-Vallilan kahdeksan leikkipuistoa järjestävät koululaisille loma-aikoina ohjelmaa. Näistä lisätietoa lähempänä loma-aikoja.


Osallisuuden foorumeiden pöytäkirjoja28.08.2020 13:43