11-vuotias Elli vierailulla Kehitysvammapoliklinikalla

Tervetuloa Kehitysvammapoliklinikalle

Kehitysvammapoliklinikalla on laadittu opassivusto kuinka löydät talon, Sofianlehtoon ja miten pääset sinne helposti sisään vaikka pyörätuolilla sekä kuinka löydät talosta tarvitsemasi palvelut.

Opassivuilla kerrotaan 11-vuotiaan Ellin vierailusta talossa. Hän on tullut isänsä kanssa kokoukseen kertomaan ajankohtaisista asioistaan. Vastaanotolle saapuvalla asiakkaalla voi olla lääkärin lausunnon tarve, reseptin uusimistarve, terapeutin apuvälinelähetteen tarve tai tarve keskustella perheen jaksamisesta, kuntoutuksesta,  ja  arjen muista tukitoimista kuten lyhytaikaishoidosta tai harrastuksista. Asiakas voi käydä vastaanotolla myös tukikeskustelussa.

Kun tulet taloon paikalla ovat ammattiryhmän edustajat joiden läsnäolo on arvioitu olevan tarpeen kohdallasi. Voit myös itse toivoa, ketä tulee paikalle. Kerro se meille ajanvaraus-/kutsukirjeen mukana postissa tulevalla esitietolomakkeella ja lähetä se meillä takaisin postissa hyvissä ajoin ennen kokousta.

Ellillä riittää puuhaa sillä aikaa kun hänen isänsä keskustelee henkilökunnan kanssa. Kokoushuoneissa on runsaasti leluja, jotta asiakkaat viihtyvät. Isommille asiakkaille on kirjoja, piirustus- ja väritystarvikkeet sekä lautapelejä ja pienemmille nukkeja, autoja ja muita leluja. Henkilökunta auttaa sinua löytämään ja valitsemaan mielekästä tekemistä.

Remontoidussa rakennuksessa on uusi hieno jumppatila, jossa fysio- ja toimintaterapeutti arvioi leikin varjolla lapsen taitoja. Leikit valitaan lapsen mielenkiinnonkohteiden ja motivaation mukaan.  

Tervetuloa Kehitysvammapoliklinikalle!