Patolan ryhmäkodin asukkaita ja työntekijöitä

Patolan ryhmäkodissa on kivaa

Patolaan keväällä valmistuneeseen ryhmäkotiin muuttanut Salla totesi ”On kiva kun on kavereita”. Kaikki 20 nuorta kehitysvammaista aikuista tuntuu viihtyvän hyvin Omaorsi-vanhempien yhdistyksen kanssa yhteistyössä suunnitellussa ryhmäkodissa.

Patolan ryhmäkodin  nuorista asukkaista valtaosa opiskelee, käy töissä tai muussa päiväaikaisessa toiminnassa. Patolan ryhmäkodissa on tarjolla kolmea erilaista asumista:  

  • Asukkaista 12 asuu  asuntoryhmässä omissa asunnoissa, pienissä kaksioissa, joihin kuuluu keittiö ja parveke.
  • Ryhmäkotimuotoista asumista on tarjolla kahdeksalle enemmän  apua ja tukea tarvitsevalle nuorelle aikuiselle. Heillä on käytössään oma tilava huone, jonka yhteydessä jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuone. Ryhmäkoti kerroksessa asukkailla on yhteinen keittiö, oleskelutila ja iso parveke.
  • Viereisessä kiinteistössä on kolme tukiasuntoa, joiden asukkaat saavat tarvitsemansa avun ja tuen asumiseen Patolan ryhmäkodin henkilöstöltä. 

Ryhmäkodin toiminta-ajatuksena on tarjota asukkaille laadukasta ja hyvää asumispalvelua lähtien kunkin asukkaan yksilöllisistä tarpeista. Valtaosa asukkaista on muuttanut Patolan ryhmäkotiin lapsuudenkodeistaan, joten perheiden ja muiden sidosryhmien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä päivittäin. Patolassa nuorten itsenäiseen elämään opastaminen ja siinä tukeminen on yksi ohjaamisen keskeisimmistä tavoitteista. Asukkaita tuetaan yksilöllisesti kohti mahdollisimman suurta itsenäisyyttä ja itsensä näköistä elämää.