Omaishoito

Omaishoitajien viikko 24.11.-1.12.

Tänä vuonna omaishoitajien viikon teemana on Näe, huomaa, kuule – omaishoidon monimuotoisuus. Viikko alkaa valtakunnallisella omaishoitajien kirkkopyhällä 24.11. klo 10 Temppelinaukion kirkossa, Lutherinkatu 3 ja Malmin kirkossa, Kunnantie 1.

Temppeliaukion kirkon messussa mukana ovat Virva Krans, Hannu Hietalahti, Maija Åker ja Henri Hersta sekä Kamarikuoro Kaamos. Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntasalissa, jossa paikalla eteläisen omaishoidon toimintakeskuksen sosiaaliohjaaja Eija Tapionlinna ja Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n toiminnanohjaaja Marja Ruotsalainen keskustelemassa omaishoidon ajankohtaisista asioista.

Malmin kirkossa järjestettävässä messussa ovat papit Anita Olli ja Esa Järvinen. Kirkkokahveilla pohjoisen omaishoidon toimintakeskuksen koordinaattori Kirsi Rantanen kertoo omaishoitoperheille suunnatusta toiminnasta.

Viikon aikana on ohjelmaa omaishoidon toimintakeskuksissa ja päätapahtuma Keskuskirjasto Oodissa.

Hyvinvointi-iltapäivä omaishoitoperheille tiistaina 26.11. klo 12-14
Stadin ammattiopiston lähihoitaja- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat järjestävät omaishoitajille ja hoidettaville läheisille hyvinvointi-iltapäivän pohjoisessa toimintakeskuksessa, Takaniitynkuja 3

Omaishoitoperheiden torstaikahvilassa torstaina 28.11. klo 12-14
Aiheena muistisairaan kohtaaminen ja haastavat tilanteet, keskustelijana Jari Jokiluhta, muistineuvoja, Helsingin Alzheimer-yhdistys ry. Eteläinen omaishoidon toimintakeskus, Töölönkatu 33

Oodi omaishoitajille perjantaina 29.11. klo 12-13.30
Keskustakirjasto Oodi, Kino Regina
Omaishoitajat esittävät:
Elämän kirjopyykkiä -kuvaelma
Omaishoitajan hyvä hetki -kilpailun palkintojenjako
Ajaton onni -lyhytelokuva hyvistä hetkistä
Elokuvasäveliä, runoja
Omaishoitajien viikon päätapahtuma Helsingissä järjestäjinä Polli ja Helsingin kaupunki