Suoraan sisältöön

Vammaistyön virtuaaliset palvelut

Digitaitoja vammaispalveluiden asiakkaille

Nainen viittoo luurit päässä tietokoneen ruudun edessä.


Vammaistyön Virtuaalisten palvelujen yksikkö (VIPA) on osa vammaistyön työ- ja päivätoimintaa. VIPA:n päämääränä on ehkäistä erityisryhmien digitaalista syrjäytymistä. Toiminnan tavoitteena on, että asiakkaat harjoittelevat ja ylläpitävät tarvitsemiaan digitaitoja ja saavat digitukea. Lisäksi VIPA toimii digitaalisuuteen liittyvässä kehittämis- ja verkostotyössä vammaistyön edustajana.

VIPA:n toiminta on ryhmämuotoista. Ryhmät kokoontuvat joko kasvokkain Vammaistyön Vallilan toimipisteessä tai verkkoryhminä Teamsin välityksellä.

Digivalmennusryhmissä harjoitellaan perus- ja alkeistason digitaitoja esimerkiksi digitaalisten laitteiden ja sovellusten valintaa, turvallista toimintaa internetissä sekä sähköistä viestintää ja asiointia. Digikulttuuriryhmässä tutustutaan internetin monipuoliseen käyttöön arjessa ja käsitellään esimerkiksi digihyvinvointia, sosiaalista mediaa, tiedonhakua ja viihdettä internetissä.

VIPA:n toiminta on luonteeltaan määräaikaista (6kk), mutta osallistumisessa huomioidaan aina asiakkaan kokonaistilanne. Toimintaan voi tulla mukaan missä vaiheessa vuotta tahansa.

Jos olet kiinnostunut VIPA:n toiminnasta ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai VIPA:n puhelimitse 09–31032262 tai sähköpostilla vammaistyo.vipa@hel.fi.
10.08.2022 10:55