Suoraan sisältöön

Vammaistyön Töölön toimipiste

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


 

Avoinna ma–pe klo 8–16
Suljettu kesällä 5.7.–1.8.2021

Väinämöisenkatu 27, 00100 Helsinki
Näytä kartalla, Hae liikenneyhteys, Esteettömyys
PL 10714, 00099 Helsingin kaupunki
Alakerta 09 3104 4354
Yläkerta 09 3104 4411
vammaistyo.toolo@hel.fi 
Johtava ohjaaja Jenna Ikonen puh. 09 3105 2705


Vammaistyön Töölön toimipisteen toiminta-ajatuksena on tarjota työelämän osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaa, ryhmämuotoista ohjausta kehitysvammaisille helsinkiläisille. Ryhmämuotoisen ohjauksen lisäksi toimipiste tarjoaa yksilöllistä työvalmennusta.

Ryhmämuotoisena ohjauksena toimipiste tarjoaa asiakkaita osallistavaa, asiakaslähtöistä ja tavoitteellista toimintaa. Tarjolla olevat ryhmät jakautuvat viiteen eri aihealueeseen:

  • Arjenhallinta ja yksilölliset taidot
  • Viestintä
  • Huoltotyöt
  • Taide ja kulttuuri
  • Hyvinvointi

Näiden aihealueiden alla toimii viikoittain yli 20 pienryhmää. Ryhmäkoko vaihtelee asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden sekä aihealueiden mukaan. Toimipisteessä tuetaan asiakasta suunnittelemaan itselleen sopiva viikkorakenne, joka vie häntä kokonaisvaltaisesti eteenpäin ja tukee työllistymisen mahdollisuuksia.

Ryhmämuotoisen toiminnan lisäksi toimipiste tarjoaa yksilöllistä työvalmennusta toimipisteen asiakkaille, yksilöllisten tarpeiden ja valmiuksien mukaisesti. Työvalmennuksen tavoitteena on toimia kesään 2020 mennessä Tuetun työllistymisen palvelun mukaisesti.

Toimipiste sijaitsee loistavalla paikalla, upeassa ympäristössä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Sijaintia hyödynnetään  toimimalla asiakkaiden kanssa aktiivisesti eri puolilla kaupunkia ja tekemällä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa.  Asiakkaita tuetaan itsenäiseen kulkemiseen ja julkisten liikennevälineiden käyttöön, yksilölliset tarpeet huomioiden, niin että myös taksilla kulkeminen onnistuu. Toimipiste ei ole täysin esteetön. 19.07.2021 11:40