Tuetun työllistymisen palvelu toimii normaalisti.
Tuetun työllistymisen palvelun asiakastapaamiset toteutetaan noudattaen kasvomaskien käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Käytämme myös sovitusti etäyhteyksiä. Tulethan vain terveenä tapaamiselle. Tapaamisille tullessasi käytä kasvomaskia ja desinfioi kätesi. Työpaikoilla noudatamme työnantajien ohjeistuksia.
Tuetun työllistymisen palveluun saat yhteyden soittamalla joko omalle työvalmentajallesi tai numerosta 09 310 69597. Numeroon voi lähettää myös tekstiviestin.
Osoitteemme on Säästöpankinranta 2 A 4.krs.
Tullessasi tapamiselle paina ovisummeria ulkona 4. kerroksen kohdalta.
Vahtimestari päästää sinut hissillä 4. kerrokseen ja työvalmentaja tulee hakemaan sinut aulasta tapaamiselle.
Video: Tuetun työllistymisen palvelun asiakkaat kertovat kokemuksistaan työhönvalmennuksessa.
Tuetun työllistymisen palvelu tarjoaa työhönvalmennusta, jonka päätavoitteena on asiakkaan työllistyminen koko- tai osa-aikaisesti. Työhönvalmennus on yksilötyötä.
Työhönvalmennus alkaa taitojen ja työn vaihtoehtojen kartoituksella, jossa selvitetään työllistymismahdollisuuksia, taitoja ja tuen tarpeita.
Asiakkaan kanssa etsitään yhdessä sopivaa työpaikkaa, lähetetään työhakemuksia ja käydään työhaastatteluissa. Asiakasta tuetaan myös kaikessa työhön liittyvässä asioinnissa tarpeen mukaan. Työhönvalmennusta saa uudessa työssä ja tuen vähentämiseen pyritään asteittain. Myös työnantajaa tuetaan työsuhteeseen liittyvissä asioissa kuten palkkatuen hakemisessa.
Työvalmentajan tuki on tarpeen mukaan saatavilla työsuhteen myöhemmissä vaiheissa.
Tuetun työllistymisen palvelun saamisen edellytyksenä on, että asiakas on 18 vuotta täyttänyt helsinkiläinen. Hänellä voi olla esim. kehitysvamma, autismikirjoon kuuluva oireyhtymä, adhd/add, puheen ja kielen kehityshäiriö, laaja-alainen kehityshäiriö, monimuotoinen kehityshäiriö tai muu kehityshäiriö tai vamma.
Työkykyisempi Stadi -hanke toteutetaan vuosina 2021–2023. Hankkeessa etsitään ratkaisuja, jotka tukevat osatyökykyisten työkykyä ja heidän työllistymistään.
Jatkossa työkyvyn tuen palvelut tuodaan entistä vahvemmin osaksi terveys- ja hyvinvointikeskusta. Samalla kehitetään tuetun työllistymisen työhönvalmennuksen saatavuutta laajemmin osatyökykyisille henkilöille. Uudenlainen Jobcenter-malli mahdollistaa tuntityön tekemisen työtoiminnan ohella.
Lisätietoja: projektikoordinaattori Saara Teinilä, saara.teinila@hel.fi, puh. 040 8309703
Sami Niemi-Ruuth puh. 09 3107 3386
Tiimi 1
Tiimi 2
Tiimi 3
Svenskspråkiga team:
Tuetun työllistymisen palvelun palvelukuvaus