Suoraan sisältöön

Valmennus ja työllistyminen

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Vammaispalvelut koronatilanteessa

Hyvä työ- ja päivätoiminnan asiakas,

Huonontunut epidemiatilanne vaikeuttaa työ- ja päivätoimintojen palveluiden turvallista järjestämistä. Sekä ryhmäkodeissa että työ- ja päivätoimintojen yksiköissä on todettu useita tartuntoja sekä tartuntaketjuja. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla tartuntoja on enemmän kuin koskaan epidemian aikana.

Palvelut ovat auki

Työ- ja päivätoiminnan palvelut ovat auki täydellä kapasiteetilla. Yksiköissä on tehty turvallisen toiminnan järjestämiseksi kaikki käytössä olevat toimenpiteet. Ryhmämuotoinen toiminta sekä kiinteistöjen tilat asettavat kuitenkin suuren haasteen, eikä tartuntojen välttäminen ole täysin mahdollista. Kaikki asiakkaamme eivät kykene huolehtimaan turvaväleistä eivätkä käyttämään hengityssuojaimia. Päiväkohtaiset ryhmäkoot eri yksiköissä vaihtelevat.

Suosittelemme arvioimaan jokaisen asiakkaan kohdalla mahdollisuutta jättäytyä palvelusta pois omaehtoisesti, mikäli kotitilanne sen sallii. Tällä on suora vaikutus kontaktien määrään yksiköissä. Sosiaalipalveluihin tarkoitettujen tilojen käyttöä tai työ- ja päivätoiminnan palvelun saantia ei kuitenkaan ole rajoitettu, joten jokainen asiakas on tervetullut oman päätöksensä mukaisesti.

Toimintaan vain terveenä ja rokotettuna

On erittäin tärkeää, että työ- ja päivätoimintaan tullaan vain täysin terveenä. Toimintaan ei saa tulla, jos kärsii lievistäkään koronavirustaudin oireista. Ulkomailta palatessa on noudatettava ajankohtaisia matkustukseen liittyviä suosituksia.

Suosittelemme, että palveluun tulijat ovat ottaneet koronarokotteen. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista. Rokotusajan voi varata sivuilta koronarokotusaika.fi 

Lisätietoa rokotuksista ja rokotuspisteistä Helsingin koronarokotussivuilla
Ohjeet altistuneille ja sairastuneille sivuilla Helsinki – ajankohtaista koronasta

Virtuaalinen palvelu

Palvelua on mahdollista saada myös virtuaalisesti. Voit olla siitä yhteydessä omaan työ- ja päivätoiminna yksikköösi. Lisätietoja palvelusta voi kysyä myös suoraan virtuaalisten palveluiden ohjaajilta puh: 040 6531318 / vammaistyo.vipa@hel.fi


Nainen työskentelee keittiössä.

Työelämäosallisuuteen suuntaava toiminta tukee sosiaalista osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Tavoitteena on työelämään tutustuminen ja siinä tarvittavien taitojen kehittäminen ja valmentaminen.

Haavikon opetus- ja aikuiskoulutuskeskus tarjoaa erityishuoltona annettavaa valmentavaa opetusta koulunsa päättäneille kehitysvammaisille nuorille ja työssäkäyville aikuisille.

Tuetun työllistymisen palvelu tukee kehitysvammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä avoimille työmarkkinoille palkkasuhteiseen työhön.

Esite (pdf)20.01.2021 15:02