Suoraan sisältöön

Pikatilausmatka ja tolppalupa

Kalenterikuukaudessa voidaan tehdä kaksi pikatilausmatkaa. Kuljetuspalvelun sosiaaliohjaaja voi yksilöllisin perustein myöntää hakemuksesta enemmän pikatilausmatkoja. Enimmillään pikatilausmatkoja voi olla kuusi yhdensuuntaista matkaa matkatyyppiä kohden kuukaudessa.

Pikatilausmatka tarkoittaa kuljetusta, jossa kuljetus saapuu 15 minuutin kuluessa tilauksesta, mikäli asiakas pystyy matkustamaan henkilöautolla.

Inva-autoja ei ole mahdollista tilata pikatilausmatkana autojen rajallisen saatavuuden vuoksi. Inva-auto voi saapua 30 minuutin kuluttua tilauksesta.

Myös pikatilausmatkoihin voidaan yhdistellä muita matkustajia.

Pikatilausmatkaa ei ole aina mahdollista toteuttaa. Matkapalvelukeskus arvioi onko pikatilausmatka mahdollinen.

Mikäli asiakaspalvelukeskukseen ei saa yhteyttä kohtuullisessa ajassa, on asiakkaalla oikeus ottaa auto tolpalta tai tilata se taksikeskuksesta. Kohtuullisena aikana pidetään alle 15 minuutin aikaa. Kuljetuksesta on ilmoitettava pian sen toteutumisen jälkeen asiakaspalvelukeskukseen. Matkan voi maksaa kuljetuspalvelun maksukortilla.

Mikäli asiakas ei saa kohtuullisessa ajassa puhelimitse yhteyttä matkapalvelukeskukseen, tulee asiakkaalle lähtökohtaisesti myöntää tolppalupa. Myös mikäli tilattu matka on kohtuuttomasti myöhässä ilmoittamatta, eikä asiakas saa yhteyttä matkapalvelukeskukseen, tulee tolppalupa myöntää. Kohtuullisena odotusaikana voidaan pitää alle 15 minuutin aikaa. Auton ottamisesta tolpalta tulee ilmoittaa matkapalveluun, heti kun se on mahdollista. Mikäli auto on otettu tolpalta ilman, että palvelussa on ollut ruuhkaa tai auto on ollut myöhässä, voidaan matkakustannus laskuttaa asiakkaalta takaisin.04.12.2019 16:49