Suoraan sisältöön

Tervetuloa Kehitysvammapoliklinikalle


Kehitysvammapoliklinikka sijaitsee Sofianlehdossa A-talossa,  joka on iso keltainen rakennus mäen päällä.

Tänne on helppo tulla omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Pihaan pääsee Mäkelänkadulta, Isoniitynkadulta tai Sofianlehdonkadulta. Pihalla on kolme tavanomaista kahden tunnin parkkipaikkaa sekä kaksi inva-tunnuksella merkittyä parkkipaikkaa. Oman auton voit jättää myös Sofianlehdonkadun varteen.

Isoniitynkadulta ja Mäkelänkadulta joudut kiipeämään mäkeä ylös. Vain Sofianlehdonkadun puolelta pääsee autolla pihaan.

Sisään on helppo tulla pyörätuolillakin.

Ulko-ovet avautuvat itsestään. Käytä pikkueteisen jälkeen vasemman puoleista ovea, joka avautuu painikkeesta.

Ovesta sisään, oikealle ja hissillä toiseen kerrokseen.

Toisesta kerroksesta löydät selkeät kuvalliset opasteet esimerkiksi odotustilasta ja inva-wc:stä.


Odotustilassa voit odotella kutsua vastaanotolle. Odottaessasi voit silmäillä ilmoitustaulua johon on kerätty ajankohtaisia asioita mm. yhteistyökumppaneiden järjestämistä kerhoista, harrastuksista ja muista palveluista.

11-vuotias Elli on tullut isän kanssa kokoukseen kertomaan ajankohtaisista asioistaan. Vastaanotolle saapuvalla asiakkaalla voi olla lääkärin lausunnon tarve, reseptin uusimistarve, terapeutin apuvälinelähetteen tarve tai tarve keskustella perheen jaksamisesta, kuntoutuksesta,  ja  arjen muista tukitoimista kuten lyhytaikaishoidosta tai harrastuksista. Asiakas voi käydä vastaanotolla myös tukikeskustelussa.  

Henkilökunta tulee sinua vastaan ja hakemaan sinut odotustilasta kokoukseen.

Paikalla ovat ammattiryhmän edustajat, joiden läsnäolo on arvioitu olevan tarpeen kohdallasi. Voit myös itse toivoa, ketä tulee paikalle. Kerro se meille ajanvaraus-/kutsukirjeen mukana postissa tulevalla esitietolomakkeella ja lähetä se meillä takaisin postissa hyvissä ajoin ennen kokousta.

Sinisessä huoneessa keskustellaan sinulle tärkeistä asioista.

Keltaisessa huoneessa keskustellaan sinulle tärkeistä asioista. Tavoitteena on edistää sinun toimintakykyäsi ja tukea sinun osallistumistasi yhteiskuntaan ja arjen toimintoihin. Voit osallistua keskusteluun sen verran kun jaksat, lopun ajan voit leikkiä sen aikaa kun aikuiset keskustelevat.


Sinisessä ja keltaisessa kokoushuoneessa on runsaasti leluja jotta asiakkaat viihtyvät. Isommille asiakkaille on kirjoja, piirustus- ja väritystarvikkeet sekä lautapelejä. Henkilökunta auttaa sinua löytämään ja valitsemaan mielekästä tekemistä.

Henkilökunta voi tarvittaessa leikkiä kanssasi sen aikaa kun vanhempasi keskustelevat muista asioista.


Voit leikkiä nukeilla….


..tai syöttää krokotiilille välipalaa.

Elli on tyytyväinen päivän tapaamiseen.


Kokous kestää yhden tunnin minkä jälkeen pääset jatkamaan päivääsi päiväkotiin, kouluun, töihin tai kotiin.

3. kerroksessa jumppatilaan odottaville asiakkaille on aivan oma nurkkaus. Tilassa on myös mikroaaltouuni jotta aivan pienten lapsiasiakkaiden vanhemmat voivat tarvittaessa lämmittää ruokaa.

Jumppatilassa fysio- ja toimintaterapeutti arvioi leikin varjolla lapsen taitoja. Leikit valitaan lapsen mielenkiinnonkohteiden ja motivaation mukaan.  Usein terapeutti pakkaa lelut kassiin ja menee tapaamaan lasta päiväkotiin tai kouluun.

Joskus keinutaan banaanilla

tai kaadetaan keiloja.05.02.2019 16:48