Suoraan sisältöön

Osallisuus ja päivätoiminta

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Vammaispalvelut koronatilanteessa

Työ- ja päivätoiminta

Työ- ja päivätoiminnan yksiköissä palveluja tarjotaan supistettuna. Ryhmäkoot pyritään edelleen pitämään tavallista pienempinä ja tiloja on jaettu yksiköissä eri ryhmille niin, etteivät ryhmät ole keskenään tekemisissä. Käsi- ja yskimishygieniaan kiinnitetään erityishuomiota ja yksiköiden siivousta on tehostettu. Lähipalveluita täydennetään edelleen virtuaalisella palvelulla.

Työ- ja päivätoimintaan tullaan täysin terveenä. Toimintaan ei saa tulla, jos kärsii lievistäkään koronavirustaudin oireista.

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustautien oireista muuten kuin koronavirustestillä. Jos asiakkaalla on em. oireita, toimintapäivä keskeytetään välittömästi ja hänet lähetetään kotiin. Noudatamme samoja periaatteita henkilöstön terveydentilan ja työssäolon suhteen.

Riskiryhmään kuuluvia kehotetaan erityiseen harkintaan ryhmätoimintoihin saapumisen suhteen. Asiakkaalla on oikeus kieltäytyä palvelusta koronaviruspandemian aikana menettämättä paikkaansa työ- ja päivätoimintayksikössä. Riskiryhmään kuuluvalla asiakkaalla on niin halutessaan oikeus osallistua toimintaan, ellei lääkäri ole kieltänyt osallistumista.

Asiakkaille tarjotaan työ- ja päivätoimintamatkojen ajaksi kirurgisia suu-nenäsuojaimia. Suojainten käyttö on vapaaehtoista, eikä asiakkaita voida velvoittaa niiden käyttöön.

Tuetun työllistymisen yksikkö palvelee normaalisti. Työvalmentajat tarjoavat tapaamisia etänä ja lähipalveluna. Tapaamisissa huomioidaan turvaetäisyys ja asianmukainen suojautuminen.


Vammaistyö kehittää virtuaalista päivätoimintaa

Helsingin Vammaistyö kehittää virtuaalisia palveluita. Virtuaalinen toiminta on ryhmämuotoista ja suunnattu Helsingin Vammaistyön työ- ja päivätoiminnan asiakkaille. Kaikille avoin virtuaalinen toiminta on loppunut 22. toukokuuta.

Digiryhmät toimivat ma-to klo 9.30–11 ja ma-pe 12.30–14. Ryhmissä muun muassa keskustellaan, tanssitaan ja pelataan pelejä. Osallistuakseen digiryhmään asiakas tarvitsee tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä nettiyhteyden. Digitiimin ohjaajat auttavat asiakkaita, heidän läheisiään ja ryhmäkodin henkilökuntaa kaikissa tarvittavissa teknisissä säädöissä.

Ota yhteyttä digitiimiin! Puh. 09 310 46398


Osallisuutta edistävä toiminta ja päivätoiminta

Kehitysvammaisten osallisuutta edistävän toiminnan tavoitteena on tarjota laaja-alaista tai kaiken kattavaa tukea tarvitseville ihmisille mielekästä tekemistä ja sisältöä päivään.

Kaupungin toimipaikkojen lisäksi palvelua on tarjolla myös ostopalveluyksiköissä.

Vaikeavammaisten päivätoiminnan tavoitteena on tarjota vaikeavammaisille henkilöille itsenäi-sessä elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.

Palvelua on tarjolla ostopalveluyksiköissä.11.01.2021 15:34