Suoraan sisältöön

Osallisuus ja päivätoiminta

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Vammaispalvelut koronatilanteessa

Hyvä työ- ja päivätoiminnan asiakas,

suojaudutaan yhdessä koronavirukselta. Pidäthän työ- ja päivätoiminnassa huolta seuraavista asioista:

 • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
 • Vältä mahdollisuuksien mukaan lähikontakteja ja pidä turvaväli muihin ihmisiin. Palvelussa pyritään huolehtimaan turvaväleistä, mutta aina tämä ei ole täysin mahdollista, vaan myös lähikontakteja tapahtuu.
 • Käytä mahdollisuuksien mukaan kasvomaskia, jos et voi välttää lähikontaktia tai turvavälit eivät toteudu.
 • Toimintaan tullaan ainoastaan täysin terveenä. Työ- ja päivätoimintaan ei saa osallistua silloin, kun on pienempiäkään koronan oireita.


  Koronarokotukset

 • Koronarokotteet tarjoavat suojaa oireista koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. Vaikka rokote ei suojaisi taudilta kokonaan, se lieventää tautia ja estää vakavia tautimuotoja. Korkea rokotekattavuus varmistaa sen, että voimme osallistua harrastuksiin ja tapahtumiin.
  Voit hakea ensimmäisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä tai pop-up-rokotuspisteiltä. Katso rokotuspisteet ja pop-up-rokotuspisteet osoitteessa hel.fi/rokotukseen.
  Ota rokotukseen mukaan henkilö- tai Kela-kortti.
  Voit myös varata ajan rokotukseen osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse p. 09 310 46300 (arkisin klo 8–18).
  Koronarokotuksen toisen annoksen saa 8–12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Saat ajan toiseen rokotukseen ensimmäisen annoksen rokotuksen yhteydessä. Voit myös ajanvarauksesta varata molemmat rokotusajat samalla kertaa. Toista annosta ei saa vielä ilman ajanvarausta.


  Karanteeni ja eristys

  Jos altistut koronavirukselle ja joudut karanteeniin, sinun on vältettävä lähikontakteja kotisi ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteenin aikana ei myöskään voi mennä koronarokotukseen eikä osallistua työ- ja päivätoimintaan. Karanteeni kestää yleensä 10 vuorokautta viimeisestä altistumistilanteesta.
  Kaikki koronavirukselle altistuneet ohjataan testiin karanteenin aikana. Jos sinulla todetaan koronavirustartunta, joudut eristykseen. Eristyksen ajan vietät asunnossasi.

  Osallisuutta edistävä toiminta ja päivätoiminta

  Kehitysvammaisten osallisuutta edistävän toiminnan tavoitteena on tarjota laaja-alaista tai kaiken kattavaa tukea tarvitseville ihmisille mielekästä tekemistä ja sisältöä päivään.

  Kaupungin toimipaikkojen lisäksi palvelua on tarjolla myös ostopalveluyksiköissä.

  Vaikeavammaisten päivätoiminnan tavoitteena on tarjota vaikeavammaisille henkilöille itsenäi-sessä elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.

  Palvelua on tarjolla ostopalveluyksiköissä.

  Virtuaaliset palvelut eli VIPAn toiminta on ryhmämuotoista ja suunnattu Helsingin Vammaistyön työ- ja päivätoiminnan asiakkaille.  31.08.2021 15:18