Suoraan sisältöön

Wetterin ryhmäkoti

Rudolfintie 17-19 D, 00870 Helsinki
Hae liikenneyhteys, Esteettömyys ja kartta
PL 87760, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3105 6370, toimisto
Faksi 09 3105 6371
Vastaava ohjaaja puh 09 3106 4736

Wetterin ryhmäkoti on 9-paikkainen autetun asumisen yksikkö Laajasalossa, ja se tarjoaa asumispalveluja aikuisille kehitysvammaisille. Ryhmäkoti on erikoistunut hoitamaan ikääntyviä ja erilaisiin muistisairauksiin sairastuneita kehitysvammaisia. Ryhmäkodin yhteydessä on myös kaksi tukiasuntoa. Osa asukkaista käy arkisin työ- ja päivätoiminnassa, ja osa viettää kotona eläkepäiviä.


Toiminta-ajatus

Wetteri tarjoaa asukkaille viihtyisän, turvallisen ja kodikkaan asuinpaikan, jossa huomioidaan jokaisen asukkaan yksilöllisyys ( mm. oma henkilökohtainen päivä- ja elämänrytmi, omat tavarat) sekä tuetaan myös asukkaiden yhteisöllisyyttä (mm. toisten huomioon ottaminen, osallistuminen kodin yhteisiin asioihin ja töihin ja näin huolehtia yhteisestä viihtyvyydestä).

Asukkaan omista tarpeista ja voimavaroista lähtevä aktivoiva, virikkeellinen toiminta sekä kunnon ylläpito. Esim. annetaan  mahdollisuus käydä töissä oman jaksamisen mukaan sekä tarjotaan mielekästä vapaa-ajantoimintaa kotona ja kodin ulkopuolella kuten retkiä, elokuva- ja teatterikäyntejä sekä konsertit, kävelyretket ja ostosretket.


Palvelut

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa oma kylpyhuone.  Huoneet on kalustettu asukkaan omilla huonekaluilla. Yhteisiä tiloja ovat oleskelu- ja ruokailutilat, keittiö, aistihuone, kodinhoitohuone  ja sauna.

Ryhmäkodissa on myös iso terassi, jossa on kesäisin kukkaistutuksia sekä puutarhakalusteet ja näin mahdollistuu kesäinen kahvihetki. Lisäksi on toimisto ja henkilökunnan kokous/taukohuone.

Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Vakituisilla työntekijöillä on sosiaali- ja/ tai terveydenhoitoalan tutkinto

Ryhmäkoti tarjoaa apua mm. lääkehoitoon, ravintoon, siivoukseen, pyykkihuoltoon, henkilökohtaisen hygienian hoitoon, lääkärikäynteihin sekä kauppa- ja pankkiasiointiin. Asukkaat käyttävät Laajasalon terveysaseman sekä vammaisneuvolan palveluita. Jalkahoitaja ja hieroja käyvät ryhmäkodissa säännöllisesti.

Ryhmäkodin pihapiirissä toimii parturi/kampaamo ja kauppa-auto käy päivittäin. Lähietäisyydellä on myös kauppa sekä Laajasalon ja Itäkeskuksen ostoskeskukset.Toiminta

Asukkaat osallistuvat kykyjensä mukaan ryhmäkodin toiminnan suunnitteluun kerran viikossa pidettävässä asukaspalaverissa.

Jokaisella asukkaalla on oman jaksamisen/kykyjen mukaan yhteisesti sovitut ”omat kotityöt” esim. oman huoneen siivous, astianpesukoneen tyhjennys, roskien ulosvienti, astioiden kattaminen. Keskeistä on asukkaan omien voimavarojen esiintuominen ja ylläpito sekä kannustaminen toiminnallisuuteen. Osa asukkaista käy työ- tai päivätoiminnassa.

Monet asukkaista osallistuu eri tahojen kuten seurakunnan tai Kv-tuki57:n järjestämään kerhotoimintaan, joita on taidekerho, seniorikerho ja musiikkikerho. Hoitaja saattaa asukkaan kerhoon, jos itsenäinen kulkeminen ei onnistu. Ryhmäkodista osallistutaan lähialuetoimintaan esimerkiksi Laajasalo-päivään,  Juhannusjuhlaan sekä Talvirieha-päivään, joiden järjestäjinä ovat mm. seurakunta, Lions-club ja paikalliset yrittäjät.

Ryhmäkodissa askarrellaan, pelataan sisä- ja ulkopelejä kuten bingoa ja mölkkyä,  senioritanssitaan, leivotaan ja harrastetaan muuta yhteistoimintaa.

Ryhmäkodin aistihuoneeessa mahdollistuu aisti-iloittelu mm. musiikin, valojen/värien ja tuoksujen kautta, joka parhaimmillaan vahvistaa ja tukee vuorovaikutusta ja itseilmaisua.

Tavoitteena on liikkua mahdollisuuksien mukaan: kävely- ja ulkoilulenkit, mennään puistoon keinumaan, uimahallikäynnit.


Oma koti

Asukkaiden ajatelmia:

  • Sue 42 v ”Tämä on mun koti”
  • Mika 53 v” Kiva, mukava paikka. On kavereita ja oma TV”
  • Vili 69v ” Täällä on mukavaa. Hoitajat kuuntelee”


JAA
26.02.2019 11:23