Suoraan sisältöön

Wetterin ryhmäkoti

Rudolfintie 17-19 D, 00870 Helsinki
Hae liikenneyhteys, Esteettömyys ja kartta
PL 87760, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3105 6370, toimisto
Faksi 09 3105 6371
Vastaava ohjaaja puh 09 3106 4736

Wetterin ryhmäkoti tarjoaa autettua asumista ympärivuorokautisesti yhdelletoista täysi-ikäiselle kehitysvammaiselle. Ryhmäkoti sijaitsee Laajasalossa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Ryhmäkodin kodinomaiset tilat ovat avarat, valoisat, esteettömät ja käytännölliset. Jokainen asukas on sisustanut itse oman kotinsa ja kodit ovatkin jokainen oman asukkaansa näköisiä. Jokaiseen asuntoon kuuluu kylpyhuone ja kahdessa asunnossa on kattonosturi. Ryhmäkodin yhteiset tilat muodostuvat pitkästä käytävästä, keittiöstä, ruokailutilasta, olohuoneesta, saunatilasta ja pyykinhuoltohuoneesta. Ryhmäkodilla on myös yhteinen suuri parveke sekä kaksi toimistohuonetta. Kesällä varsinkin on yhteistä toimintaa pihalla muiden ryhmäkotien kanssa.


Toiminta-ajatus

Turvallisuus, tasavertaisuus, asukaslähtöisyys, itsemääräämisoikeus, osallisuus, virikkeellisyys, yhteisöllisyys ja ammattitaito ovat arvoja, joilla pyrimme toteuttamaan yksilöllisesti asukkaille hyvää elämää ja aktiivista arkea. Hoitajat tarjoavat laadukasta perushoitoa ja lääkehoitoa sekä toimivat kuntouttavalla työotteella, ekologisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Työntekijöillä on sosiaali- ja terveydenhoitoalan tutkinto. Ryhmäkodissa pyritään kuuntelemaan, auttamaan ja kunnioittamaan toinen toisiamme. Hoitajat avustavat asukkaita tarvittaessa lääkäri- ja asiointikäynneillä sekä elämänhallinnan suunnittelussa. Eläkkeellä olevat asukkaat saavat viettää rauhassa aikaansa käymällä esim. naapuritalossa olevassa Rudolfin Palvelukeskuksessa kahvilla. Integroidumme yhteiskuntaan mm. ulkoilemalla, käymällä kaupassa ja talon retkillä sekä toteuttamalla asukkaiden yksilöllisiä toiveita henkilökohtaisten avustajien avulla (esim. käynnit elokuvissa, ravintoloissa ja markkinoilla).

Yhteistyö

Yhteistyötä tehdään tiiviisti omaisten, sosiaalityön, kehitysvammapoliklinikan, Kalasataman hammashoitolan ja Laajasalon terveysaseman kanssa. Osa asukkaistamme käy arkisin toimintakeskuksissa sekä kerhoissa. Ryhmäkodissa käyvät SPR:n koulutetut halikoirat säännöllisesti halailtavina sekä jalkahoitaja ja hieroja tarvittaessa. Matkapalvelukeskuksen (MPK) ja KELA-kyytien avulla asukkaat pääsevät haluamaansa ja tarvitsemaansa paikkaan.


Oma koti

Asukkaiden ajatelmia:

  • Sue 42 v ”Tämä on mun koti”
  • Mika 53 v” Kiva, mukava paikka. On kavereita ja oma TV”
  • Vili 69v ” Täällä on mukavaa. Hoitajat kuuntelee”


08.11.2019 09:02