Suoraan sisältöön

Veräjän ryhmäkoti

Otto Brandin tie 10 A B, 00650 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
PL 65831, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3105 4865, alakerta
Puh. 09 3105 4866, yläkerta
Puh. 09 3105 4868, alatalo
Faksi  09 3105 4806
Johtava ohjaaja Jouni Keränen puh. 09 3104 5137

Ryhmäkoti tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille autettua asumispalvelua asukkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan. Toimivan vuorovaikutuksen avulla tuetaan asukkaiden itsemääräämisoikeutta. Tavoitteena tulevaisuuteen suuntautuva mahdollisimman itsenäinen toimintakyky ja elämänhallinta.


Palvelut

Veräjän ryhmäkoti on 16-paikkainen autetun asumisen kehitysvammaishuollon asumisyksikkö. Henkilökuntaan kuuluu johtava ohjaaja ja 9 ohjaajaa. Välillinen yövalvonta on järjestetty pihapiirissä sijaitsevasta Kestikujan asumisyksiköstä. Ryhmäkoti toimii pientalossa kolmessa erillisessä tiimissä kahdessa rakennuksessa. Henkilökunnan määrä on kolme työntekijää yhdessä tiimissä.

Asukkaina on mm.  vaikeavammaisia, haastavasti käyttäytyviä ja ikääntyviä kehitysvammaisia aikuisia. Asukkailla ei ole välitöntä yövalvonnan tarvetta. Toimintayksikkö ei sovellu vaikeasti liikuntaesteisille. Asukkailla on käytössään omat huoneet. Oleskelutilat sekä WC-, suihku- ja saunatilat ovat yhteiset.


Toiminta

Palsta

"Ollaan hoidettu palstaa koko asuntolan voimin. Tulihan sieltä noita koristekurpitsoita ja niitähän tuli aika paljon. Ja sit sieltä tuli niit punasii mitä saatiin syödä, niin noita retiisejä ainakin tuli. Tais tulla ruohosipulii myös, joo, oman maan ruohosipulia. Ja salaattiakin tuli aika paljon. Kesäkurpitsoi tuli isoja! Piti välillä kyntää maata, ainakin ennen ku sen otti käyttöön ja piti kääntää maata ja kastella. Tosi hyvä projekti, kyllä mä olin tosi innolla mukana ja oon edelleenkin!” (Rami)

”Kiva! Peruna!” (Marko)

”Ainakin sen mä muistan ku mä kastelin sitä juttua ja naapuria ku letkukin lennähti ku tykki piipusta, oikeen kaaresta. Todella komeessa kaaressa vesiletku! Kerran menin sinne sandaaleilla ja sit kuului lits löts vaan ja pohjat oli ihan likaiset ja mua nauratti kun musta jäi jälkiä.” (Juho)


Asukkaiden kommentteja "Vertsusta"

  • ”Kavereita”
  • ”Keittiövuoro”
  • ”Hyvä ulkoilualue”
  • ”Tee on hyvää!”
  • ”Saa telkkaria katsoa”
  • ”Mulla on kämpässä työhuone ja tietokone”
  • ”Kiva huone”
  • ”Kiva nukkua”


21.05.2018 18:49