Suoraan sisältöön

Tilkan ryhmäkoti, Vellamon asumisryhmä

Puh. 09 3104 2730

Vellamo sijaitsee talon 4. kerroksessa ja tarjoaa ryhmämuotoista tukiasumista sekä tukiasumista.

Vellamossa on 9 ryhmämuotoisen tukiasumisen paikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma asunto kylpyhuoneineen ja keittiövarauksineen. Asunnot ovat yksiöitä tai kaksioita ja ne on sisustettu asukkaan omilla huonekaluilla. Osassa asunnoista on oma parveke. Tiloihin sisältyy lisäksi ryhmäkodin puolella yhteinen keittiö ja oleskelutila parvekkeineen ja televisionkatselu mahdollisuuksineen.

Asumisryhmän palveluiden piiriin kuuluu 4 tukiasukasta, jotka asuvat 5. kerroksessa. 

Toiminta

Päivisin osa asukkaista käy töissä ja työtoiminnoissa. Vapaa-aikoina on toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan erilaisia kerhoja ja leirejä. Myös talon henkilökunta järjestää erilaisia retkiä, kulttuuritoimintaa sekä tukiasukas kahveja. Ympäristö on luonnon läheinen ja asukkaiden on mahdollisuus hyödyntää itsenäisesti tai yhdessä alueen hyviä ulkoilureittejä.

Päivällinen syödään iltaisin yhteisessä oleskelutilassa. Viikonloppuisin henkilökunta valmistaa ruoan itse, jolloin asukkaat voivat siihen halutessaan ohjatusti osallistua kuten myös mahdollisiin leivontahetkiin. Asukkaat huolehtivat itse huoneidensa sekä yhteisten tilojen siivouksesta. Ohjaajat avustavat asukkaita tarpeen mukaan.

Oma koti

"Sopiva paikka yksineläjälle.”
”Mukava asua ja saada vieraita.”
”Saa liikkua vapaasti.”
”Itsenäinen elämä ja liikkuminen.”
”Mä tykkään liikkua yksin ulkona.”
”Saa opeteltua itsenäistä elämää.”
”Asuminen on ollut yhtä opettelua.”
”Mukava, kun on ohjaajia.”21.05.2018 18:35