Suoraan sisältöön

Vattuniemen ryhmäkoti


Köysikuja 8 A 1,  2. krs, 00210 Helsinki 
Kartta , liikenneyhteydet ja esteettömyys  
PL 21714, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3104 4416, 09 3107 3402, toimisto
pienryhmakoti.vattuniemi@hel.fi 
Johtava ohjaaja Leena Kosonen puh. 09 3104 2508

Palvelut

Vattuniemen ryhmäkoti sijaitsee Lauttasaaressa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Sijainti meren rannalla tarjoaa viihtyisät ja rauhalliset puitteet asumiseen ja ulkoiluun. Läheltä löytyvät mm. kaupat, apteekki sekä terveysasema.

Ryhmäkoti tarjoaa tehostettua palveluasumista yhdeksälle aikuiselle kehitysvammaiselle. Lisäksi on neljä tukiasuntoa tuetun asumisen asukkaille. Asunnot sijaitsevat samassa rakennuksessa. Myös tukiasukkaat saavat tarvitsemansa avun ja tuen ryhmäkodin henkilökunnalta.

Asukashuoneissa on omat kylpyhuoneet. Asukkaat saavat itse sisustaa ja kalustaa huoneensa. Ryhmäkodin toisesta päädystä löytyvät keittiö ja ruokailutila, sekä yhteinen olohuone ja henkilökunnan toimisto. Lisäksi asukkailla on käytössään sauna ja suihkutilat sekä iso terassiparveke.


Toiminta

Asukkaiden osallisuutta tuetaan kehitystason, kiinnostuksen ja voimavarojen mukaisesti, ja heillä on mahdollisuus käydä työ- ja päivätoiminnassa. Asukkaat osallistuvat kykyjensä mukaisesti kodin arjessa tapahtuvaan toimintaan esim. siivoukseen, pyykinpesuun sekä ruokailuihin liittyviin tehtäviin. Jokaisen asukkaan henkilökohtainen viikko- ja päiväohjelma rakentuu henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti.

Henkilökunta tukee asukkaiden osallisuutta ja vuorovaikutusta sekä itsemääräämisoikeutta. Myös vanhempien ja läheisten kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä.

Henkilökuntaan kuuluu yhdeksän sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Henkilökunta on paikalla 24 h / vrk.04.05.2022 14:45