Suoraan sisältöön

Tyynelän ryhmäkoti

Väinämöisenkatu 27, 00100 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys  
PL 10714, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3104 4356, 050 3968 235, toimisto    
Johtava ohjaaja Susanne Orjatsalo puh. 09 3104 3403

Tyynelän ryhmäkoti tarjoaa palveluasumista 13 kehitysvammaiselle henkilölle. Ryhmäkoti sijaitsee vuonna 2004 remontoidussa kaupungin omistamassa kerrostalossa Etu-Töölössä, jossa asukkaat asuvat kahdessa kerroksessa. Kolmannessa kerroksessa on tilat yhdeksälle ja katutasossa neljälle asukkaalle. Samassa kiinteistössä toimii lisäksi Tyynelän toimintakeskus


Palvelut

Kullakin asukkaalla on omat huoneet, jotka on kalustettu heidän omilla kalusteillaan. Huoneiden yhteydessä on wc- ja suihkutiloja, jotka asukkaat jakavat 2 asukasta/tila. Kummassakin kerroksessa on keittiötilat, joissa ruokaillaan yhteisesti. Lisäksi molemmissa kerroksissa sijaitsevat olohuoneet ovat yhteiset, joissa voi katsella tv:tä sen lisäksi, että yläkerrassa on asukkaille oma ”pelitietokone”, mikä on päivittäin ahkerassa käytössä. Ryhmäkodin asukkailla on myös käytössään sauna sekä pyykkitupa talon kellarikerroksessa.

Ohjaajat ovat paikalla arkisin klo 7-21 ja viikonloppuisin klo 8-20.30. Yöaikaan kiertävä yöhoitaja käy tarvittaessa ryhmäkodissa sen lisäksi, että jokaisella asukkaalla on huoneessaan turvapuhelin, jolla saa apua tarvittaessa.


Toiminta

Osa asukkaista käy arkisin työ- ja päivätoiminnassa eri puolilla kaupunkia, osa viettää ansaittuja eläkepäiviään ryhmäkodissa ja sen lähialueilla ulkoillen. Ryhmäkodissa järjestetään senioritoimintaa, mihin osallistuu myös muita lähialueella asuvia/toimivia kehitysvammaisia henkilöitä. Asukaskokouksia järjestetään kerran kuukaudessa, missä keskustellaan yhteisesti kaikista mahdollisista yhteisistä asioista.

Ohjaajien tehtävänä on tukea mm. asukkaiden itsenäisyyttä ja osallisuutta ympäristöönsä. Asukkaat käyttävätkin monipuolisesti lähialueen palveluita omatoimisesti hyväkseen. Lisäksi heitä ohjataan osallistumaan vapaa-aikanaan kehitysvammaisille henkilöille suunnattuihin kerhotoimintoihin sekä muihin tapahtumiin.Asukkaiden mietteitä Tyynelästä

Leon mietteitä asumisestaan Tyynelässä
”Muutin Tyynelään toukokuussa 2011, ja tykkään asua täällä. Minulla on oma huone, josta pidän. Teen talon hommia, mm. vien roskia ja teen lumitöitä. Olen töissä Aula- työkodissa kahtena päivänä viikossa ja ”Bullossa” (S-marketissa) kolmena päivänä viikossa. ”Bullossa” vien roskia ja laitan tyhjiä pulloja koriin. Aulassa teen alihankintatöitä. Harrastan uintia, sählyä ja musiikkikerhoa. Tykkään kävellä luonnossa ja TV:stä katselen mielelläni elokuvia.”
23.05.2022 16:12