Suoraan sisältöön

Tilkan ryhmäkoti

Tilkankatu 1 A, 00300 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
Puh. 09 3104 1743, toimisto

Johtava ohjaaja Pauliina Viljanen puh. 09 3103 2483

Kuva talosta

Tilkan ryhmäkodissa on kolme asumisryhmää, jotka ovat Valkama, Pisara ja Vellamo. Ryhmäkodissa asuu 37 kehitysvammaista asukasta. Talossa asuu myös vanhusasukkaita, jotka saavat tarvitsemansa palvelut alueen kotihoidolta.

Tilkan toimintaperiaatteena on omatoimisuuden tukeminen, yksilöllisyyden kunnioitus ja itsemääräämisoikeus. Toiminnassa otetaan huomioon asukkaiden yksilölliset tarpeet.

Yhteistyötä tehdään tarvittaessa monien eri tahojen kanssa, kuten terveyskeskus, vammaisneuvola, sosiaalityöntekijät, omaiset, seurakunta, edunvalvonta, harrastustoimet ja työtoiminta.

Tilkan ryhmäkoti sijaitsee Pikkuhuopalahdessa, kävelymatkan päässä raitiovaunu- ja linja-autopysäkeistä. Keskustaan ja muiden palveluiden pariin on näin ollen hyvät kulkuyhteydet. Ympäristö on luonnon läheinen ja asukkaiden on mahdollisuus hyödyntää alueen hyviä ulkoilureittejä.


Huvimaja

Palvelut

Tilkan ryhmäkoti tarjoaa ohjattua asumista, ryhmämuotoista tukiasumista ja tukiasumista. Henkilökuntaa on paikalla 24 tuntia vuorokaudessa. Aamuvuoro on arkisin klo 7-15 (viikonloppuisin 8-15), iltavuoro klo 13-21.15 ja yövuoro klo 20.45-7.15.  Pääsääntöisesti työvuorossa on kerrallaan yksi ohjaaja jokaisessa asumisryhmässä paitsi yöllä  jolloin on yksi hoitaja koko talossa.  Henkilökuntaan kuuluu 13 ohjaajaa/hoitajaa, keittäjä ja vastaava ohjaaja.

Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva sauna on kaikkien talon asukkaiden käytössä. Saunan vieressä on kerhotila, jossa voi nauttia yhteisestä oleskelusta ja esim. virvoitusjuomista saunan jälkeen.

Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee myös talon yhteinen pesutupa, joka on kaikkien talon asukkaiden käytössä. Jokaisessa asumisryhmässä on lisäksi oma kodinhoitohuone.

Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee ruokasali, jossa talon oma keittäjä tarjoaa asukkaille arkisin lounaan klo 11.30-12.30. Keittäjä valmistaa asukkaille iltaa varten myös päivällisen, joka syödään päivällisaikaan omissa asumisryhmissä. Tukiasukkaat valmistavat itse oman päivällisensä.

Henkilökunta järjestää maanantaisin eläkeläiskerhoa ja torstaisin kävelykerhoa talon asukkaille.

Pihalla on grillikatos pöytineen, jossa on mahdollisuus grillata ja pelailla erilaisia ulkopelejä.

Henkilökunnan toimistotilat sijaitsevat talon 2., 3, ja 4. kerroksessa. Vastaavan ohjaajan huone on talon 6. kerroksessa ja hänet tavoittaa parhaiten klo 8-15 välisenä aikana.14.07.2021 09:47