Suoraan sisältöön

Tähtelän ryhmäkoti

Sofianlehdonkatu 11 F,  00610 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
PL 61810, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3104 7240, 09 3102 9785, toimisto
Faksi 09 3104 7241
Vastaava ohjaaja Soile Härkönen puh. 09 3102 4353

Tähtelän ryhmäkoti tarjoaa vakituista asumista yhdeksälle kehitysvammaiselle henkilölle.  Ryhmäkodissa on hoito- ja ohjaustehtävissä kuusi työntekijää sekä johtava ohjaaja. Ryhmäkodissa on yövalvonta.


Palvelut

Asukkaille laaditaan vuosittain henkilökohtainen ohjaussuunnitelma, jossa huomioidaan kunkin asukkaan kokonaistilanteen kannalta tärkeimmät toiminnot ja laaditaan niille konkreettiset tavoitteet. Tavoitteena on, että jokainen asukas voi elää mahdollisimman rikasta arkielämää kulloisenkin elämäntilanteensa mukaan.

Ryhmäkodin tilat ovat esteettömät, joten ne soveltuvat hyvin myös liikuntaesteisille henkilöille.
Kaikilla asukkailla on oma huone, joka on sisustettu hänen omilla huonekaluillaan. Yhteisessä käytössä ovat kaksi olohuonetta, wc-tilat, keittiö sekä sauna- ja suihkutilat.

Ryhmäkoti järjestää asukkailleen päivittäisen ruokailun yhteisissä tiloissa. Ruokailuun sisältyy aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala.


Toiminta

Ryhmäkodin toiminta lähtee asukkaiden tarpeesta.  Koska asukkaat käyvät arkisin töissä työ- ja päivätoimintakeskuksissa, painottuu ryhmäkodin oma toiminta iltoihin ja viikonloppuihin.

Työntekijät auttavat, ohjaavat ja tukevat asukkaita tämän päivittäisissä toiminnoissa kuten hygieniaan, terveydentilaan sekä ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Asukkaat saavat työntekijöiden apua ja ohjausta myös vapaa-ajan suunnittelussa sekä sosiaalisten suhteiden ylläpidossa.

Lisäksi työntekijät tekevät tiiviisti yhteistyötä asukkaiden omaisten, läheisten, sosiaalityöntekijöiden, työ- ja päivätoimintojen sekä terveydenhuollon toimijoiden kanssa.


Asukkaiden mietteitä Tähtelän ryhmäkodista

"Tykkään asua täällä, koska saan käydä tanssimassa ja mulla on oma huone. Sitten sanon vielä, että on kiva kun täällä Tähtelässä saa kaikenlaista huomiota.” (Nina)

”Tähtelässä on kiva olla kun täällä on kavereita.” (Anssi)JAA
12.03.2019 10:52