Suoraan sisältöön

Solinan ryhmäkoti

Vesikuja 8 A, 00270 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
Puh. 09 3104 7235
ryhmakoti.solina@hel.fi
Johtava ohjaaja Susanne Orjatsalo puh. 09 3104 3403

Pikku Huopalahdessa sijaitseva Solinan ryhmäkoti tarjoaa pitkäaikaista asumista 14 kehitysvammaiselle aikuiselle henkilölle. 

Ryhmäkodissa on hoito- ja ohjaustehtävissä 12 työntekijää ja johtava ohjaaja.


Palvelut

Asukkaalle laaditaan henkilökohtainen ohjaussuunnitelma, jossa huomioidaan kunkin asukkaan henkilökohtainen tilanne. Jokaiselle asukkaalle on määritelty ohjaussuunnitelmassa tavoitteet, joita huomioidaan toimintaa suunnittelussa. Tavoitteena on, että jokaisella asukkaalla on mahdollisuus elää mahdollisimman rikasta arkea Solinassa.

Solinassa jokaisella asukkaalla on oma huone, joissa on oma WC- kylpytila. Asukkaiden huoneet on sisustettu asukkaiden omilla tavaroilla ja huonekaluilla. Yhteisessä käytössä on kolme eri ruokailutilaa, olohuone ja saunaosasto. Asukkailla on tilava katettu parveke, jossa on kiva juoda kesällä kahvit.

Solinassa järjestetään päivittäin ruokailu yhteisissä tiloissa. Ruokailuun sisältyy aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala.

  

Toiminta

Solinan ryhmäkodin toiminta lähtee asukkaiden tarpeesta. Suurin osa asukkaista käy arkisin töissä työ- tai päivätoimintakeskuksissa, joten toiminta painottuu iltoihin ja viikonloppuihin.

Työntekijät auttavat, ohjaavat ja tukevat asukkaita heidän päivittäisissä toiminnoissaan kuten hygieniaan, terveydentilaan sekä ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Asukkaat saavat työntekijöiden apua ja ohjausta myös vapaa-ajan suunnittelussa sekä sosiaalisten suhteiden ylläpidossa.

Työntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä asukkaiden omaisten, sosiaalityöntekijöiden, työ- ja päivätoimintojen sekä terveydenhuollon toimijoiden kanssa.
23.05.2022 16:18