Suoraan sisältöön

Solakallion ryhmäkoti

Heinämiehentie 2 B, 00660 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
PL 66831, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3106 9866, toimisto
Faksi 09 3106 9867
Johtava ohjaaja puh. 09 3104 5044

Solakallion ryhmäkoti on 8-paikkainen ohjatun asumisen yksikkö, joka tarjoaa asumispalveluja pääasiassa ikääntyneille kehitysvammaisille henkilöille. Ryhmäkoti sijaitsee Oulunkylässä rauhallisella pientaloalueella melko hyvien liikenneyhteyksien varrella. Ryhmäkoti toimii 1980-luvulla valmistuneessa pienkerrostalossa.
  

Palvelut

Asukkailla on omat omilla kalusteilla varustetut huoneet. Oleskelu- ja hygieniatilat ovat kaikille yhteiset. Huoneista kaksi sijaitsee talon toisessa kerroksessa. Ryhmäkodin ensimmäisen kerroksen tilat soveltuvat liikuntaesteisille.

Henkilökuntaa on 3 kokopäiväistä ja 1 osapäiväinen ja he ovat erikoistuneet iäkkäiden kehitysvammaisten ohjaamiseen ja toimintakykyä ylläpitävään kuntoutukseen. Henkilökunta ohjaa ja avustaa asukkaita arkisin klo 7-20 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 8-20 välisenä aikana. Ryhmäkodissa ei ole yövalvontaa. Asukkailla on mahdollisuus saada tarvittaessa apua Kestikujan ryhmäkodista sekä päivystäviltä yöhoitajilta.

Henkilökunnan tarjoamien ohjaus- ja hoitopalvelujen lisäksi ryhmäkodissa käy mm. jalkahoitaja sekä hieroja. Terveydenhoitopalveluja saadaan Oulunkylän terveysasemalta sekä Vammaisneuvolasta.

Toiminta

Asukkaista osa käy arkisin työ- ja päivätoiminnoissa eri puolilla Helsinkiä sijaitsevissa toimipisteissä.

Kerhotoimintaan, johon asukkaat voivat osallistua järjestää mm. Kehitysvammatuki 57, Helsingin työväenopisto ja seurakunta.

Ryhmäkodissa päivisin olevien kanssa tehdään yhdessä arjen askareita sekä pyritään mahdollistamaan osallistumista erilaisiin vapaa-ajan tapahtumiin yhdessä ja erikseen.JAA
26.02.2019 14:50