Suoraan sisältöön

Siltavuoren ryhmäkoti

Myllypurontie 26 F 84, 00920 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys
PL 92774, 00099Helsingin kaupunki
Puh. 09 3104 3215, 310 43412, toimisto
Johtava ohjaaja Soile Härkönen puh. 09 3102 4353

Siltavuoren ryhmäkodissa  asuu vakituisesti 13 aikuista kehitysvammaista henkilöä. Työntekijöitä on yhteensä kymmenen. Ryhmäkodissa on yövalvonta.

Ryhmäkoti sijaitsee Itä-Helsingissä, vehreässä Myllypurossa. Ryhmäkodin tilat ovat hissillisen kerrostalon neljännessä kerroksessa. Ryhmäkodin tiloissa on yhdeksän asuntoa, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone, osassa myös pieni keittiönurkkaus ja parveke. Lisäksi ryhmäkodilla on samassa talossa neljä erillistä asuntoa itsenäisempään asumiseen kykeneville henkilöille.

Palvelut

Asukkaille laaditaan vuosittain henkilökohtainen ohjaussuunnitelma. Suunnitelmassa huomioidaan kunkin asukkaan kokonaistilanteen kannalta tärkeimmät toiminnot ja laaditaan niille konkreettiset tavoitteet yhteistyössä asukkaan kanssa, häntä itseään kuunnellen.

Siltavuoren ryhmäkoti järjestää asukkailleen päivittäisen ruokailun joko asukkaan omassa asunnossa tai yhteisissä tiloissa. Ruokailuun sisältyy sekä aamiainen, lounas, päivällinen että iltapala.


Toiminta

Ryhmäkodin toiminta lähtee asukkaiden tarpeista.  Työntekijät auttavat, hoitavat, ohjaavat ja tukevat asukasta tämän päivittäisissä toiminnoissaan, kuten esimerkiksi hygieniaan, terveydentilaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Lisäksi asukkaita tuetaan ja ohjataan vapaa-ajan toiminnoissa, toiminnallisuudessa sekä sosiaalisten suhteiden ylläpidossa.

Ryhmäkodin työntekijät tekevät tiiviisti yhteistyötä myös asukkaiden omaisten, läheisten, sosiaalityöntekijöiden, työ- ja päivätoimintojen sekä terveydenhuollon toimijoiden kanssa.


Asukkaiden mietteitä

”Oma asunto tuntuu rauhalliselta, siin on oma rauha ja voi kuunnella radioo ilman et joku käskee laittamaan hiljaisemmalle.”  (Jukka)

”Täällä on hoito, tää on kaikista parhaimpia, huone on rauhallinen. Apua saa jos tarvitsee.” (Kalle)

”Asunto on ihan mukava, tää on mulle tuttuu seutuu. Hyvä kun on omat saunavuorot. Tää on viihtyisä, en oo tykänny kaiksita missä oon asunnut.”  (Marko)06.03.2019 10:45