Suoraan sisältöön

Rinteen ryhmäkoti

Juhana-Herttuan tie 5 B, 00600 Helsinki
Kartta, liikenne yhteys, esteettömyys 
PL 60772, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3105 2646
Johtava ohjaaja Lea Pöllä puh. 09 3104 3403Rinteen ryhmäkodissa asukkaat lähtevät itsenäisesti kouluun tai töihin. Henkilökunta saapuu paikalle iltapäivällä ja työskentelee klo 19 tai 20 saakka. Juhana-Herttuan tiellä sijaitsee myös kaksi muuta ryhmäkotia, Koskelan ja Rentolan ryhmäkoti. Rinteen asukkaita valmennetaan itsenäisempään asumiseen, tukiasumiseen. Tilat eivät sovellu liikuntaesteisille. Ryhmäkoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella.


Palvelut

Jokaisella asukkaalla on henkilökohtainen palvelusuunnitelma, jossa asetetaan yksilökohtaiset tavoitteet ja huomioidaan toiveita. Tavoitteet tarkistetaan kerran puolessa vuodessa ja tehdään arviointi.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, joka on kalustettu ja sisustettu hänen omilla varoillaan ja toiveillaan. Jokaisessa huoneessa on televisioon kaapeliyhteys. Yhteisissä tiloissa ovat vessat, suihkut, keittiö ja olohuone, jossa televisio. Sauna sijaitsee viereisessä rapussa.

Ryhmäkodista saa ohjausta ja apua mm. lääkehoitoon, siivoukseen, pyykinpesuun, henkilökohtaisen hygienian hoitoon, kauppa- ja pankkiasioihin sekä ohjaajan mukaan lääkärikäynteihin. Asukkaat käyttävät Koskelan terveysaseman ja vammaisneuvolan palveluja. Hammashoito on järjestetty Vallilan terveysasemalla. Asukkaat käyttävät  yhteiskunnan palveluita kuten parturia ja jalkahoitolaa.

Asukkaat kokoavat omatoimisesti aamiaisen yhteisestä asukasjääkapista. Lounaan he saavat työpaikalla tai kouluissa tai ottavat eväät mukaan ryhmäkodista. Päivällinen syödään klo 16 ryhmäkodissa. Yhteinen iltapalahetki on klo 19.

Ryhmäkodin läheisyydessä on kaksi ruokakauppaa, pizzeria, fysikaalinen hoitolaitos ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

 

Toiminta

Asukkaat osallistuvat kerran viikossa perjantaipalaveriin, jossa päätetään yhteisistä asumisen asioista. Jokaisella asukkaalla on kerran viikossa oman huoneen siivouspäivä, johon hän saa tarvittavan ohjauksen tai avun. Lisäksi kerran viikossa on yhteisten tilojen siivouspäivä, jossa jokaisella asukkaalla on oma vastuualue. Keittiötehtäviin osallistuu kukin vuorollaan, viikko kerrallaan.

Asukkaat käyvät päivisin töissä työ- ja päivätoiminnassa ja/tai tuetussa työssä. Osa asukkaista opiskelee. Ryhmäkodissa asuu kaiken ikäisiä.

Ryhmäkodista tehdään retkiä esimerkiksi asukkaiden yhteisellä talvilomaviikolla. Viikonloppuisin voi osallistua yhteiselle ulkoilulenkille. Myös muita retkiä tai vierailuja on järjestetty mm. teattereihin, ravintoloihin, konsertteihin ja urheilutapahtumiin. Jokaista asukasta ohjataan ja tuetaan oman vapaa-ajan suunnittelussa. Asukkaat käyttävät harrastustoimintaan mm. Kehitysvammatuki 57 ry:n tarjoamia harrastuksia. Myös yksityisiä liikuntapalveluja, työväenopiston ja seurakunnan harrastustoimintaa käytetään.JAA
17.07.2019 13:33