Suoraan sisältöön

Rentolan ryhmäkoti

Juhana-Herttuan tie 7 a, 00600 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
PL 60852, 00099 Helsingin kaupunki.
Puh. 09 3104 1008, 09 3104 1009
Johtava ohjaaja Paula Sarmesto puh. 09 3104 3403

Kaarinan mielestä Rentolan ryhmäkodissa asumisessa parasta on ihanat ohjaajat.


Rentolan ryhmäkodissa on paikka kuudelle ohjattua asumispalvelua tarvitsevalle aikuiselle kehitysvammaiselle. 

Henkilökuntaa on paikalla pääsääntöisesti klo 8-19.

Juhana-Herttuan tiellä sijaitsee myös kaksi muuta ryhmäkotia, Koskelan ryhmäkoti.

Tilat eivät sovellu liikuntaesteisille.

Ryhmäkoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella.


Palvelut

Jokaisella asukkaalla on henkilökohtainen palvelusuunnitelma, jossa asetetaan yksilökohtaiset tavoitteet ja huomioidaan toiveita. Tavoitteet tarkistetaan kerran puolessa vuodessa ja tehdään arviointi.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, joka on kalustettu ja sisustettu hänen omilla varoillaan ja toiveillaan. Jokaisessa huoneessa on televisioon kaapeliyhteys. Yhteisissä tiloissa ovat vessat, suihkut, televisiot, keittiö ja olohuone, jossa televisio.

Ryhmäkodista saa ohjausta ja apua mm. lääkehoitoon, siivoukseen, pyykinpesuun, henkilökohtaisen hygienian hoitoon, kauppa- ja pankkiasioihin sekä ohjaajan mukaan lääkärikäynteihin. Asukkaat käyttävät Koskelan terveysaseman ja vammaisneuvolan palveluja. Hammashoito on järjestetty Vallilan terveysasemalla.

Asukkaat  kokoavat omatoimisesti aamiaisen yhteisestä asukasjääkapista. Lounaan he saavat työpaikalla tai kouluissa tai ottavat eväät mukaan ryhmäkodista. Eläkeläiset saavat lounaan ryhmäkodissa. Päivällinen syödään klo 16 ryhmäkodissa. Yhteinen iltapalahetki on klo 18.

Asukkaat käyttävät yhteiskunnan palveluja kuten parturia. Jalkahoitaja käy säännöllisesti ryhmäkodissa. Ryhmäkodin läheisyydessä on kaksi ruokakauppaa, pizzeria, fysikaalinen hoitolaitos ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.


Toiminta

Asukkaat osallistuvat säännöllisesti asukaskokoukseen. Kokouksissa sovitaan yhteisistä  asioista, kuten yhteisten tilojen siistimisestä ja viihtyisyydestä.

Jokainen asukas tekee oman suunnitelman henkilökohtaisten asioiden hoidosta. Suunnitelman tekoon ja sen toteuttamiseen saa tarvittavan ohjauksen tai avun henkilökunnalta. Asukkaat käyvät päivisin töissä työ- ja päivätoiminnassa ja/tai tuetussa työssä tai opiskelevat.  Ryhmäkodissa asuu myös eläkeikäisiä.

Asukkaat ulkoilevat omatoimisesti, mutta viikonloppuisin voi osallistua yhteiselle ulkoilulenkille. Myös muita retkiä tai vierailuja järjestetään mm. teattereihin, ravintoloihin, konsertteihin ja urheilutapahtumiin. Jokaista asukasta ohjataan ja tuetaan oman vapaa-ajan suunnittelussa. Asukkaat käyttävät harrastustoimintaan mm. Kehitysvammatuki 57 ry:n tarjoamia harrastuksia. Myös yksityisiä liikuntapalveluja, työväenopiston ja seurakunnan harrastustoimintaa käytetään.26.05.2021 17:31