Suoraan sisältöön

Tilkan ryhmäkoti, Pisaran asumisryhmä

Puh. 09 3107 4014

Pisara sijaitsee talon 3. kerroksessa ja tarjoaa ryhmämuotoista tukiasumista sekä tukiasumista.

Pisarassa on 9 ryhmämuotoisen tukiasumisen paikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma asunto kylpyhuoneineen ja keittiövarauksineen. Asunnot ovat yksiöitä tai kaksioita ja ne on sisustettu asukkaan omilla huonekaluilla. Osassa asunnoista on oma parveke. Tiloihin sisältyy lisäksi yhteinen keittiö ja oleskelutila parvekkeineen ja televisionkatselu mahdollisuuksineen. Siellä on mahdollista viettää aikaa yhdessä esimerkiksi elokuvia katsellen tai päivän tapahtumista keskustellen.

Pisaran asumisryhmän palvelujen piirissä on 1 tukiasunto, joka sijaitsee 5. kerroksessa.

Toiminta

Päivisin osa asukkaista käy töissä ja työtoiminnoissa. Vapaa-aikoina on toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan erilaisia kerhoja ja leirejä. Myös talon henkilökunta järjestää erilaisia retkiä, kulttuuritoimintaa sekä tukiasukas kahveja. Ympäristö on luonnon läheinen ja asukkaiden on mahdollisuus hyödyntää itsenäisesti tai yhdessä alueen hyviä ulkoilureittejä.

Päivällinen syödään iltaisin yhteisessä oleskelutilassa. Viikonloppuisin henkilökunta valmistaa ruoan itse, jolloin asukkaat voivat siihen halutessaan ohjatusti osallistua. Asukkaat huolehtivat itse huoneidensa sekä yhteisten tilojen siivouksesta. Ohjaajat avustavat asukkaita tarvittaessa.

Oma koti

"On kiva, kun voi kutsua vieraan yöksi.”
”Muuton jälkeen vietettiin tupareita!”
”Siivotaan, pestään pyykkiä ja tehdään muita kotitöitä.”
”Saa liikkua vapaasti, kunhan muistaa kertoa ohjaajalle.”21.05.2018 18:33