Suoraan sisältöön

Pihlajiston ryhmäkoti

Salpausseläntie 18 c, 00710 Helsinki
Näytä kartalla, Hae liikenneyhteys, Esteettömyys
PL 71794, 00099 Helsinki
Puh. 09 310 64893, ohjaajat
Johtava ohjaaja Lauri Meurman puh. 09 3107 4130

Pihlajiston ryhmäkoti sijaitsee Pihlajiston kaupunginosassa ja tarjoaa tehostettua palveluasumista seitsemälle keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaiselle aikuiselle. Kodissa on lisäksi kaksi lyhytaikaishoitopaikkaa loma- ja asumisharjoittelukäyttöön kotona asuville kehitysvammaisille. Kodissa on ohjaaja paikalla vuorokauden ympäri.

Pihlajiston ryhmäkodin toiminta-ajatuksena on toteuttaa turvallista ja kodinomaista asumista, sekä mielekästä vapaa-ajantoimintaa kodissa ja sen ulkopuolella. Toimintaa ohjaavat yksilöllisyys, yhteisöllisyys, tasa-arvoisuus, tasavertaisuus, ja itsemääräämisoikeus.

   
Palvelut

Ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa ja ohjausta kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea lähes kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan. Kodin tilat on suunniteltu liikuntarajoitteiset huomioiden.

Ryhmäkodissa asukkaat asuvat omissa yhden hengen huoneissaan, jotka on sisustettu heidän omilla huonekaluilla ja tavaroillaan. Asukkaiden yhteisessä käytössä on wc- ja peseytymistilat. Kolmessa huoneessa on oma wc, joista kaksi lyhytaikaishoidon huoneissa. Yhteisiä tiloja ovat oleskelutilat, ruokasali, keittiö, sauna, kodinhoitohuone sekä tilava parveke. Henkilökunnan käytössä on toimisto ja sosiaalitilat.

Ryhmäkoti sijaitsee aivan Pihlajiston ostoskeskuksen vieressä ja kävelymatkan päästä löytyy myös Prisma, muutama ruokaravintola, sekä kahvila. Läheisyydessä virtaa myös Vantaanjoki loistavin ulkoilumahdollisuuksin.

Ryhmäkodissa työskentelee johtava ohjaaja sekä kahdeksan ohjaajaa.

   
Toiminta

Pihlajistossa toiminta lähtee asukkaiden tarpeista. Asukas kohdataan yksilönä, jonka omat tottumukset ja toiveet ovat tärkeitä. Asukkaat saavat ohjaajilta laaja-alaista tukea lähes kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan, jolloin korostuu omatoimisuuden tukeminen, sekä asukkaan omien tapojen ja mieltymysten tunteminen.

Vapaa-aikana ulkoillaan ja järjestetään toimintaa ryhmäkodilla, kuten vietetään aikaa yhdessä, pelaillaan lautapelejä, tehdään kauneudenhoitoa, askarrellaan tai hyödynnetään olohuoneen älytelevision tuomat mahdollisuudet videoiden katseluun ja musiikin kuunteluun. Vapaa-ajan toimintaa suunnitellaan ja järjestetään asukkaiden toiveiden ja mieltymysten pohjalta, sekä toteutetaan yksilöllisesti joko kahdestaan ohjaajan kanssa tai yhdessä isommalla porukalla.

Asukkaat osallistuvat mahdollisuuksiensa ja mieltymystensä mukaan myös kotitöihin, kuten oman huoneen siivoukseen ja pyykkihuoltoon yhdessä ohjaajan kanssa. Osa asukkaista käy kehitysvammaisille järjestetyissä kerhoissa, sekä avustajien kanssa esimerkiksi kaupungilla, elokuvissa ja erilaisissa tapahtumissa. Asukkaistamme kaksi käy arkisin kodin ulkopuolella työ- ja päivätoiminnassa.

Ohjaajat tekevät tiivistä yhteistyötä asukkaiden elämässä mukana olevien tahojen kanssa, sekä avustavat asukkaita kodin ulkopuolisessa asioinnissa.06.11.2020 10:10