Suoraan sisältöön

Pihlajiston ryhmäkoti

Salpausseläntie 18 c, 00710 Helsinki
Näytä kartalla, Hae liikenneyhteys, Esteettömyys
PL 71794, 00099 Helsinki
Puh. 09 3105 9889, toimisto
Faksi 09 3105 9888
Johtava ohjaaja Lauri Meurman puh. 09 3104 2508

Pihlajiston ryhmäkoti sijaitsee Pihlajiston kaupunginosassa ja tarjoaa autetun asumisen palveluja kahdeksalle keski- ja vaikeasti kehitysvammaiselle aikuiselle. Lisäksi kodissa on yksi lyhytaikaishoitopaikka, joka on tarkoitettu kotona asuville kehitysvammaisille loma- ja asumisharjoittelukäyttöön. Kodissa on ohjaaja paikalla vuorokauden ympäri.

Pihlajiston ryhmäkodin toiminta-ajatuksena on tarjota asukkaille laadukasta ja turvallista asumista, sekä mielekästä vapaa-ajantoimintaa asuntolassa ja sen ulkopuolella. Toimintaa ohjaavat tasa-arvoisuus, tasavertaisuus, yhteisöllisyys, yksilöllisyys ja itsemääräämisoikeus.

   
Palvelut

Ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa ja ohjausta kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea päivittäisissä toiminnoissa. Kodin tilat on suunniteltu liikuntarajoitteiset huomioiden.

Ryhmäkodissa on 9 yhden hengen huonetta, ja ne on sisustettu asukkaiden omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Osassa huoneista on oma wc. Yhteisiä tiloja ovat keittiö, oleskelu ja ruokailutilat, sauna, kodinhoitohuone sekä tilava parveke. Henkilökunnan käytössä ovat toimisto ja sosiaalitilat.

Ryhmäkoti sijaitsee Pihlajiston ostoskeskuksen vieressä ja siinä ovat lähikauppa, apteekki, kampaamo sekä R-kioski. Läheisyydessä on myös Vantaanjoki loistavin ulkoilumahdollisuuksin.

Ryhmäkodissa työskentelee vastaava ohjaaja sekä seitsemän ohjaajaa.

   
Toiminta

Asukkaat osallistuvat kykyjensä mukaan ryhmäkodin yhteisen toiminnan suunnitteluun viikoittaisissa asukaskokouksissa. Pihlajistossa huomioidaan jokainen asukas yksilönä ja kunnioitetaan heidän omia toiveitaan. Päivittäisissä toimissa korostuu asukkaiden omatoimisuuden tukeminen.

Asukkaat osallistuvat  mahdollisuuksiensa mukaan kotitöihin kuten pöytien kattamiseen, astioiden ja roskien keräämiseen, sekä oman huoneen siivoukseen ohjaajan kanssa.

Arki-iltojen ohjelmassa on päivällisen jälkeen television katselua, musiikin kuuntelua, iltapesut sekä iltapalan valmistelua. Pari kertaa viikossa lämmitetään oma sauna. Viikonloppuisin ulkoillaan sekä käydään mahdollisuuksien mukaan ostoksilla ja erilaisissa tapahtumissa. Sunnuntaisin on ohjelmassa asukaskokous.

Talvisaikaan osa asukkaista käy kehitysvammaisille järjestetyissä kerhoissa; musiikki, askartelu ja liikuntakerhot.

Arkipäivisin asukkaat käyvät kodin ulkopuolella työtoiminnassa, osa jokaisena päivänä ja kaksi osa-aikaisesti neljänä päivänä viikossa.JAA
21.05.2018 18:03