Suoraan sisältöön

Mörssärinaukion ryhmäkoti

Lavettitie 11, 00430 Helsinki
Kartta, liikenneyhteydet ja esteettömyys
PL 43855, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3102 4902
Johtava ohjaaja Lasse Harvio puh. 09 3104 5044  

Mörssärinaukion ryhmäkoti eli Mörssäri, on Maununnevalla sijaitseva yhdeksänpaikkainen autetun asumisen yksikkö, joka palvelee kehitysvammaisia autisminkirjon henkilöitä. Mörssärinaukion ryhmäkoti on valmistunut ja aloittanut toimintansa vuonna 2014, osana vammaistyön ASU-hanketta.

Ryhmäkoti sijaitsee keskeisellä paikalla, omakoti-ja kerrostaloalueella, ja meitä lähellä on lähikauppa, bussipysäkit, mukavat ulkoilumaastot, sekä kauppakeskus Kaari. Nämä arkiset asiat tukevat tavoitettamme harjaannuttaa asukkaiden oman elämänhallintaa ja vahvistaa arjen taitoa. 

Vahvan asumisen tuki muodostuu autismikuntoutuksesta, puhetta tukevien kommunikaatiomenetelmien käytöstä, arjenhallinnan opettelusta sekä jokaisen asukkaan yksilöllisten tarpeiden kuntoutuksesta. Muuttuva ja liikkuva arki on ja sen tuomat arjenhaasteet koetaan yhdessä asukkaan ja työyhteisön kanssa ja niihin pyritään kehittämään asukasta tukevia keinoja selvitä arjesta.  

Jokaisella asukkaalla on oma asunto, jonka he ovat saaneet sisustaa yhdessä omaisien, lähihenkilöiden sekä henkilökunnan kanssa oman näköisekseen. Mörssärissä onkin yhdeksän erinäköistä kotia, saman katon alla. Asunnot ovat 26 m2 yksiöitä, pitäen sisällään oman wc:n ja suihkun.

Kaikkien yhteisiä tiloja ovat ryhmätila, ruokailutilat sekä saunatilat. Pyykkihuolto tehdään yhteisessä pyykituvassa. Mörssärissä on mukava piha, jossa mahtuu kesällä grillailemaan ja oleskelemaan yhdessä ja pelailemaan pihapelejä, syksyllä ja keväällä pitää talkoita ja talvellakin on tilaa vaikka lumilyhtyjen tekoon. 

Mörssärissä työskentelee 15 työntekijän moniammatillinen tiimi, jonka osaamista hyödynnetään talon arjessa.  Tiimiin kuuluu sosionomeja, lähihoitajia, sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi ja viittomakielen ohjaaja. Työntekijöiden koulutussuunnitelmana on vahvistaa ammatillista erityisosaamista jatkuvasti niin että henkilöstön osaamisen kehittymisellä asukkaiden arki kehittyisi jatkuvasti siihen suuntaan johon asukkaat sitä toivovat, esimerkiksi osallisuuteen ja itsemääräämisoikeuden toteutumisen tukemiseksi. Henkilökuntaa on tavoitettavissa ympäri vuorokauden.JAA
22.01.2020 16:06