Suoraan sisältöön

Mäntylän ryhmäkoti

Vuosaarentie 8 C , 00980 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys
PL 98758, 00099 Helsingin Kaupunki
Puh. 09 3107 3900, henklökunta
Johtava ohjaaja Janika Mattsson puh. 09 310 74130/ 040 334 4200

Mäntylän ryhmäkoti sijaitsee itäisessä Helsingissä. Ryhmäkodissa asuu ikääntyneitä kehitysvammaisia henkilöitä. Toimintaperiaatteisiin kuuluu kumppanuuteen perustuva yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä tukeva palvelukulttuuri. Toiminnan tavoitteena on henkilön yksilöllisyyden kunnioittaminen yhteisössä ja itsemääräämisoikeuden toteutuminen asumisessa.

Arvot

Oikeudenmukaisuus, yksilöllisyys, asiakaslähtöisyys, avoimuus.


Palvelut  

Vuosaaressa palvelutalo Cecilian yhteydessä sijaitsevassa Mäntylän ryhmäkodissa asuu 9 henkilöä. Lisäksi samassa rakennuksessa on ryhmäkodille kuuluva 1 tukiasunto.

Mäntylän ryhmäkoti on tehostetun palveluasumisen asumisyksikkö joka tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toiminnoissa.

Ryhmäkodin 9 huonetta on sisustettu asukkaiden omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Yhteiset tilat koostuvat saunaosastosta, keittiöstä ja olohuoneesta.

Mäntylässä on viihtyisä sisäpiha, joka mahdollistaa asukkaiden yhdessäolon esimerkiksi grillauksen merkeissä.

Ryhmäkoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähiympäristöstä löytyy runsaasti erilaisia palveluja esimerkiksi kirjasto, kauppakeskus, uimahalli ja kampaamo. Lisäksi Vuosaaren kaunis ja monipuolinen luonto tarjoaa elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

Ryhmäkodin henkilöstövahvuus on 10 työntekijää, joista 1 on sairaanhoitaja.

Toiminta

Asukkaat osallistuvat kykyjensä mukaan ryhmäkodin yhteisen toimintaan.  Mäntylässä huomioidaan jokainen yksilönä ja kunnioitetaan jokaisen asukkaan omia toiveita.

 Ryhmäkodin asukkaista osa käy kodin ulkopuolella työ-ja päivätoiminnassa ja osa nauttii eläkepäivistä kotona.


Asukkaiden ajatuksia kodistaan Mäntylästä

  • ”On parempi paikka”
  • ”Hyvä koti asua”
  • ”Tykkään asua täällä, en lähde minnekään täältä”


22.09.2021 17:44