Suoraan sisältöön

Laajasalon ryhmäkoti

Gunillantie 6 A, 00870 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
PL 87750, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3108 2653
Faksi 09 3108 2654

Laajasalon ryhmäkoti sijaitsee Laajasalossa luonnonläheisessä ja merellisessä ympäristössä. Ryhmäkoti tarjoaa ohjattua asumista 12 aikuiselle kehitysvammaiselle. Lisäksi lähietäisyydellä yksiö yhdelle tukiasukkaalle ja kaksio, missä asuu tukiasukaspariskunta. Ryhmäkoti sijaitsee 2-kerroksisessa pienkerrostalossa kerrostaloalueella. Rakennus on kokonaisuudessaan ryhmäkodin käytössä. Rakennuksessa ei ole hissiä. Ympäristö on rauhallinen ja tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet asukkailleen. Alueelta on hyvät kulkuyhteydet läheiseen Yliskylän ostoskeskukseen ja Herttoniemeen josta on metroyhteys keskustaan ja Itäkeskukseen.  

Ryhmäkodin toiminta-ajatuksena on tarjota viihtyisä ja turvallinen koti asukkaille. Tukea ja auttaa asukkaita oman elämän hallinnassa ja aktivoida heitä osallistumaan myös kodin ulkopuoliseen elämään. Pyrimme auttamaan ja tukemaan asukkaita jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti kaikilla elämänalueilla tavoitteena oman toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen.

Palvelut

Ryhmäkodissa työskentelee vastaava ohjaaja ja 5 ohjaajaa. Henkilökunta on paikalla ilta- ja aamuvuoroissa sekä yöaikaan varalla. Tehtävänä on mahdollisuuksien mukaan huolehtia  asukkaiden turvallisuudesta, terveydestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista yhteistyössä Vammaisneuvolan kuntoutustiimin työntekijöiden kanssa.

Työntekijät toimivat avustajana, saattajana, tulkkina ja tukena tilanteesta ja asukkaan tarpeista riippuen. Asukkaat saavat ohjausta ja apua kaikissa asumiseen ja omaan elämäänsä liittyvissä asioissa kuten  terveys, kodinhoito, itsestä huolehtiminen, asiointi, vapaa-aika , ihmissuhteet. Tavoitteena on ylläpitää ja edistää jokaisen omaa toimintakykyä ja osallisuutta oman elämän hallinnassa.

Läheisessä Yliskylän ostoskeskuksessa on saatavilla yleisimmät peruspalvelut kuten terveyskeskus, hammashoitola, kampaamo, jalkahoitola, apteekki, posti, ruokakauppoja, kukkakauppa, R-kioski.

Terveydenhoidon palveluista vastaavat sekä alueen terveyskeskus että vammaisneuvolan lääkärit sekä erityistyöntekijät kuten fysioterapeutti, psykologi, puheterapeutti, terveydenhoitaja.

Ryhmäkoti sijaitsee 2 kerroksisessa pienkerrostalossa. Rakennus on jaettu kahteen osaan. Toisessa osassa sijaitsee kaksi 3 hengen soluasuntoa ja toisessa osassa kuusi asuinhuonetta. Muut asuinhuoneet sijaitsevat talon toisessa kerroksessa. Lisäksi ryhmäkotiin kuuluu yksiö ja kaksio tukiasukkaille.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on mahdollisuus omaan rauhaan ja yksityisyyteen, ystävien ja omaisten tapaamiseen.  Asukkaat voivat kalustaa ja sisustaa huoneensa omien mieltymystensä mukaan, myös tv- ja tietokoneliitännät kaikkiin huoneisiin mahdolliset. Yhteisessä käytössä on olohuone, keittiö, ruokailutilat, sauna ja wc-tilat.  Ryhmäkodilla on oma pieni piha jossa kesällä on mahdollisuus harrastaa pienimuotoista puutarhanhoitoa tai vaan istuskella keinussa ja nauttia kesästä.

Toiminta

Arkipäivisin asukkaat osallistuvat omien toimintaedellytystensä mukaiseen  työ- tai päivätoimintaan tai opiskeluun. Vapaa-aikanaan on asukkailla mahdollisuus osallistua heitä kiinnostaviin harrastuksiin tai vain viihtyä kotona.

Ohjaajan kanssa voi myös lähteä vaikkapa kuntosalille, elokuviin tai teatteriin.

Asukkaat voivat osallistua kukin kykyjensä mukaan yhteisten ja omien asioiden hoitoon ryhmäkodissa. Yhteisissä asukasilloissa jokainen voi vaikuttaa oman asuinyhteisönsä toimintaan ja tapahtumiin.

Toiminnan tavoitteena on tukea yhteisöllisyyttä, ohjata ja auttaa asukkaita kaikissa arjen asioissa ottaen huomioon heidän yksilölliset tarpeensa.JAA
21.05.2018 17:53