Suoraan sisältöön

Koskelan ryhmäkoti

Kunnalliskodintie 6 C 68, 00600 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys  
PL 60771, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3105 2644, toimisto
Johtava ohjaaja Paula Sarmesto puh. 09 3104 3403Koskelan ryhmäkoti tarjoaa kahdeksalle aikuiselle kehitysvammaiselle henkilölle ohjattua asumispalvelua. Asiakkaiden huoneistot ovat hissillisen talon ensimmäisessä kerroksessa. Yhteisen keittiö- ja ruokailutilan lisäksi jokaisessa asunnossa on erillinen keittiötila ja oma kylpyhuone.

Ryhmäkodin tiloihin kuuluu lisäksi talon pohjakerroksessa oleva, vain ryhmäkodin asiakkaiden käytössä oleva pesula ja henkilökunnan sosiaalitilat.


Juhana-Herttuan tiellä, aivan lähiympäristössä on myös toinen ohjatun asumispalvelun ryhmäkoti Rentola. Toimimme yhteistyössä toistemme kanssa ja autamme tarvittaessa toisiamme.

Ryhmäkodeissa on mahdollista saada asumiseen valmennusta ja siirtyä taitojen kartuttua entistä itsenäisempään asumiseen. Jo nyt näistä ryhmäkodeista saa kahdeksan lähiympäristössä asuvaa tukiasukasta tarvitsemansa tuen ja  palvelut. 

Ryhmäkodit sijaitsevat vehreässä ympäristössä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

  

Palvelut

Jokainen asiakas kalustaa kotinsa omilla tavaroillaan omien toiveidensa mukaisesti. Ryhmäkodin ohjaajilta saa ohjausta ja apua siivoukseen, pyykinpesuun, henkilökohtaisen hygienian hoitoon, lääkehoitoon ja asiointeihin kodin ulkopuolella.

Yhdessä asiakkaan kanssa tehdään henkilökohtainen ohjaussuunnitelman, johon kirjataan yksilölliset tavoitteet ja huomioidaan toiveet. Suunnitelmaa tarkistetaan säännöllisesti ja teemme arviota tavoitteiden toteutumisesta.

Asiakkaat käyttävät samoja palveluja kuin alueen muut asukkaat. Lähin terveysasema on Oulunkylässä. Hammashoito on järjestetty Kalasataman hyvinvointikeskukseen. Lisäksi on tarvittaessa käytössä Vammaispoliklinikan palvelut.

Ryhmäkodin läheisyydessä on kaksi ruokakauppaa, pizzeria, fysikaalinen hoitolaitos ja hyvät ulkoilumahdollisuudet

Asiakkaille tarjotaan ryhmäkodin yhteisessä keittiötilassa aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus nauttia joko kaikki ateriansa tai vaikka vain osan niistä omassa kodissaan. Halutessaan asiakkaat osallistuvat aterioiden koostamiseen, pöydän kattamiseen tai tiskien hoitoon.

Henkilökunta työskentelee arkisin pääsääntöisesti klo 7-21 ja viikonloppuisin klo 10.30-20.

  

Toiminta

Noin kerran kuukaudessa pidetään asiakaskokous, jossa keskustellaan ja sovitaan mm. yhteisistä asumisen asioista. Usein keskusteltavia asioita ovat turvallisuuteen liittyvät asiat. Myös kodin siisteydestä huolehtiminen on usein toistuva puheenaihe.

Osa asukkaista käy päivä- ja työtoiminnassa tai opiskelee, mutta osa viettää jo eläkepäiviä.  Jokaista asiakasta ohjataan ja tuetaan oman vapaa-ajan suunnittelussa. Asiakkaat käyttävät harrastustoimintaan mm. Kehitysvammatuki 57 ry:n tarjoamia harrastuksia. Myös yksityisiä liikuntapalveluja, työväenopiston ja seurakunnan harrastustoimintaa käytetään. Tarvittaessa vapaa-ajan harrastuksiin voi hakea henkilökohtaista apua.

Viikonloppuisin voi osallistua yhteiselle ulkoilulenkille. Myös muita retkiä tai vierailuja on järjestetty mm. teattereihin, ravintoloihin, konsertteihin ja urheilutapahtumiin.
26.05.2021 17:30