Suoraan sisältöön

Kestikujan ryhmäkoti

Kestikuja 2, 00650 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys
PL 65830, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3106 9862, 09 3102 4140, toimisto
Faksi 09 3106 9863
Johtava ohjaaja Jouni Keränen puh. 09 3104 5137

10-paikkaisessa autetun asumisen yksikössä tarjotaan asumispalveluja aikuisille kehitysvammaisille henkilöille. Tällä hetkellä asukkaat ovat 30-71 -vuotiaita. Yksikössä on johtava ohjaaja, seitsemän ohjaajaa ja kaksi yöhoitajaa. Henkilökuntaa on paikalla ympärivuorokautisesti.

Ryhmäkoti sijaitsee Oulunkylässä, Veräjälaaksossa hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

 

Palvelut

Ryhmäkodin toiminnassa huomioidaan asukkaan toimintakyky, tarpeet ja toiveet. Asukkaita tuetaan ja autetaan heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti kaikilla elämän alueilla. Ryhmäkodissa asukkaiden yksilöllisyyttä kunnioitetaan.

Arkipäivän tilanteissa asukkaita autetaan selviytymään mahdollisimman itsenäisesti ja ohjataan omatoimisuuteen. Päivisin kaikki asukkaat käyvät erilaisissa työ- tai päivätoiminnassa.

Vapaa-ajallaan asukkaat osallistuvat kerhoihin ja yhdessä asuinkumppaneiden kanssa ulkoillaan, käydään elokuvissa, teatterissa ja erilaisilla retkillä.

Asukkaiden käytössä on molemmissa kerroksissa tietokone, jossa on nettiyhteys.

Ryhmäkodissa asukkailla on omia kodin askareisiin liittyviä päivittäisiä vastuutehtäviä, joihin he osallistuvat kykyjensä mukaan. Esimerkiksi jokainen pitää huolen oman huoneensa siisteydestä ja vastaa keittiöstä sekä ruuan valmistamisesta vuorollaan.


Toiminta

Ryhmäkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen kodinomainen ympäristö asua, elää ja toimia. Tarkoituksena on turvata hyvä elämänlaatu tarjoamalla asukkaille laadukasta ja turvallista asumista, sekä mielekästä vapaa-ajantoimintaa ryhmäkodissa ja sen ulkopuolella. Tavoitteena on kehittää ja ylläpitää jokaisen omaa toimintakykyä ja hyvää elämänlaatua.

  

Tilat

Ryhmäkoti koostuu kahdesta kerroksesta, joissa kummassakin on viisi huonetta. Talossa on hissi. Kymmenestä huoneesta neljä on mitoitettu pyörätuolia käyttäville. Ryhmäkotia suunniteltaessa on huomioitu pyörätuolia käyttävien erityistarpeet. Asukkaiden huoneet ovat yhden hengen huoneita, joissa on kaikissa omat WC ja suihkutilat.

Molemmissa kerroksissa yhteisessä käytössä ovat varastojen lisäksi olohuone, keittiö, ruokatila, kodinhoitohuone ja terassi. Lisäksi yläkerrassa ovat sauna ja peseytymistilat. Ryhmäkodissa on käytössä sisäinen hälytys- ja kutsujärjestelmä.25.02.2019 14:39