Suoraan sisältöön

Karviaismäen ryhmäkoti

Karviaistie 2 F 56, 00700 Helsinki 
Kartta, liikenne yhteys, esteettömyys
PL 70791, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3105 8403, toimisto
Faksi 09 3105 8404
Johtava ohjaaja Jouni Keränen puh. 09 3104 5137   

Karviaismäen ryhmäkoti sijaitsee Malmilla. Se on kaksitoista paikkainen ja yhden tukiasunnon käsittävä ohjatun asumisen yksikkö.

Toiminta-ajatus

Ryhmäkoti on asukkaiden  koti, jossa heitä ohjataan oman elämän hallintaan  tuki- ja palvelusuunnitelmien mukaisesti. Tavoitteena on tukea asukkaiden arkielämän yksilöllisyyttä ja virikkeellisyyttä, tarjota kuntouttavaa toimintaa sekä ohjata mielekkäisiin vapaa-ajan harrastuksiin. Asiakaslähtöisyys, turvallisuus  ja itsemääräämisoikeus ovat arvoja jotka ohjaavat toimintaa.


Palvelut

Ryhmäkoti koostuu seitsemän paikkaisesta varsinaisesta ryhmäkodista yhteisine tiloineen sekä kolmesta erillisestä kaksiosta. Kaikissa huoneissa on wc/suihku ja osa on invavarusteltuja.

Ryhmäkodissa työskentelee kolme ohjaajaa ja vastaava hoitaja. Siivouksesta huolehtii tuetun työn siistijä kolmena päivänä viikosta. Henkilökunta on paikalla klo 7-21. päivittäin ja öisin ryhmäkotia päivystää yöhoitaja Viikin palveluasumisryhmästä.

Asukkaat saava palveluita ohjatun asumisen tavoitteiden mukaisesti. Ohjausta ja tukea annetaan asumiseen, terveydenhoitoon, sairaanhoitoon, lääkehoitoon ja omasta itsestä huolehtimiseen liittyvissä asioissa. Terveydenhuollon palveluista vastaa Vammaisneuvola, terveyskeskus sekä tarvittaessa yksityislääkärit.

Hierojan sekä jalkahoitajan palveluita on ryhmäkodissa saatavilla säännöllisesti.

Malmin palvelut ovat lähellä ja asukkaat käyttävät niitä aktiivisesti. Läheltä löytyy mm. ostoskeskus Novan lukuisat kaupat, Prisma, kampaamoita, ravintoloita ja kahviloita, Malmin uimahalli, kuntosali Fix, Malmitalon kulttuuripalvelut, Kirjasto, Malmin seurakunnan toimintaa, kirpputoreja sekä Malmintorin monipuoliset tapahtumat.


Toiminta

Toimintaa suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa, heidän tarpeensa ja toiveensa huomioiden.

Asukaskokoukset pidetään kerran kuukaudessa.

Kuntoutumisen kannalta on tärkeää että kaikilla asukkailla on selkeä päivärytmi. Valtaosa asukkaista käy työ- tai päivätoiminnoissa, osa on siirtynyt jo viettämään eläkepäiviä ryhmäkodissa. Toiminnan suunnittelussa huomioidaan myös liikuntarajoitteisten asukkaiden erityistarpeet.

Päivät rytmittyvät yhteisiin ruokailuihin. Keittiötöihin kukin osallistuu taitojensa mukaisesti.

Asukkaat osallistuvat myös yhteisten asioiden hoitamiseen kuten kaupassa asioiminen, postin kuljetus sekä siivoustyöt. Ryhmäkodin toimintatuokiot sisältävät liikuntaa, musiikkia, elokuvia sekä askartelua.23.01.2020 10:57