Suoraan sisältöön

Kankarepolun ryhmäkoti

Kankarepolku 9, 00770 Helsinki
PL 77780, 00099 Helsingin kaupunki
Koti 1. puh. 09 3102 1825
koti 2. puh. 09 3102 1826
koti 3. puh. 09 3102 1828
koti 4. puh. 09 3102 1830
Johtava ohjaaja Mari Nikula-Venäläinen puh. 09 3102 1255 

Kankarepolun ryhmäkodin tupaantuliaiset

Kankarepolun ryhmäkoti tarjoaa yksilöllistä autettua asumista 20 kehitysvammaiselle aikuiselle, jotka tarvitsevat päivittäin paljon tukea ja hoivaa.

Hyvien kulkuyhteyksien päässä Jakomäessä sijaitsevassa ryhmäkodissa on neljä asumisryhmää, jossa kussakin on 5 asuntoa. Jokaisella asukkaalla on oma asuinhuone, jossa on saniteettitilat. Jokaisessa kodissa on yhteinen olohuone ja ruokailutilat. Talossa on kaikkien asukkaiden käyttöön tarkoitetut saunatilat, jossa iso kylyhuone ja poreamme. 

Taloa suunniteltaessa on otettu huomioon siellä asuvat vaikeavammaiset.  Ikkunoista näkee hyvin ulos. Tilat ovat avarat ja valoisat. Jokaisessa huoneessa on henkilökohtainen asukasnostin.  Ylä- ja alakerran kodeista on helppo pääsy isoille parvekkeille ja terassille. Alakerrasta on mahdollisuus mennä kodista suoraan pihapiirissä olevaan puistoon.

Asukkaille järjestetään mielekästä tekemistä. Ohjaajat avustavat ulkoilussa omassa aidatussa puistossa, jossa on polkuja, kukka- ja pensas istutuksia, terassi, huvimaja ja keinuja sekä muita paikkoja, joissa on kiva viettää yhdessä aikaa ulkona. Sään salliessa ulkoillaan myös muualla Jakomäessä, jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Ryhmäkodoin lähettyvillä on monia palveluja kuten kauppoja ja kirjasto, joissa asukkaat liikkuvat ohjaajien kanssa. Asukkaat saavat terveydenhuollon palvelut Jakomäen terveysasemalta, jossa sama lääkäri ja terveydenhoitaja ovat käytettävissä. Asukkaiden hammaslääkäripalvelut ovat Kalasataman hyvinvointikeskuksessa. Kehitysvammapoliklinikan lääkäripalveluita on mahdollisuus käyttää kehitysvammaisuuteen liittyvissä terveysasioissa. Myös muut kehitysvammapoliklinikan palvelut ovat asukkaiden käytettävissä.

Alle 60-vuotiailla voivat osallistua Sofianlehdon toimintakeskuksen osallisuutta edistävään toimintaan.

Tuettu asuminen

Kankarepolun ryhmäkodin tupaantuliaiset

Ryhmäkodissa on johtava ohjaaja, sairaanhoitaja, sosionomi ja 22 lähihoitajaa. Työvuoroissa työskentelee 6-8 hoitajaa. Yöaikaan ryhmäkodissa työskentelee yksi hoitaja.

Ryhmäkodin työtä ohjaa seuraavat arvot: Yksilöllisyys, Asiakaslähtöisyys, Avoimuus ja Osallisuus. Meillä on kivaa yhdessä !
 03.02.2020 11:34