Suoraan sisältöön

Hämeentien ryhmäkoti

Hämeentie 109 b 32, 00560 Helsinki 
Näytä kartalla, Hae liikenneyhteys, Esteettömyys
PL 55782, 00099 Helsingin kaupunki
Puh.  09 3105 2000, Kaislan toimisto
Puh. 09 3105 2019,  Arabian toimisto
Johtava ohjaaja Erica Renberg, puh. 09 3107 4291

Ryhmäkoti on jaettu kahteen osaan, Kaislaan ja Arabiaan. Kaislassa ja Arabiassa asuu molemmissa yhdeksän asukasta. Ryhmäkodin yhteydessä on neljä tukiasuntoa. Ryhmäkodilla on käytössään yhteisten oleskelu- ja saunatilojen lisäksi erillinen, viihtyisä kerhohuone, jota on muiden ryhmäkotien  mahdollisuus varata esim. kerhojen, juhlatilaisuuksien tai kokousten järjestämiseen. Varaukset hoitaa Hämeentien ryhmäkoti.

Toiminta-ajatus

Hämeentien ryhmäkodissa turvataan asukkaille hyvä elämä, arvokkaan vanhenemisen edellytykset sekä vahvistetaan ja tuetaan asukkaiden toimintakykyä mahdollisimman oman näköiseen elämään.

Päivät kuluvatkin leppoisasti kotiaskareissa ja seurustellessa. Asukkaita tuetaan omien harrastusten ja mieltymysten toteuttamisessa. Lisäksi pyritään järjestämää ryhmäkodin yhteisiä retkiä ja tapahtumia.  Hämeentien ryhmäkodissa vallitsee iloinen, positiivinen ja huumoripitoinen ilmapiiri.

Arvot

 Toisen kunnioittaminen, oikeudenmukaisuus ja tasavertainen kohtelu.

 

Palvelut

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja wc. Asukkaat kalustavat  ja sisustavat huoneen omilla tavaroillaan. Huoneet soveltuvat pyörätuolissa oleville.

Ryhmäkodin yhteisessä käytössä ovat olohuoneet, sauna ja kodinhoitohuone. Kerhohuone on myös asukkaidemme vapaassa käytössä.

Asukkaiden jokapäiväisestä elämästä huolehtii 11 hoitajaa. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokauden.

Asukkaat saavat ohjausta ja apua henkilökunnalta mm. siivoukseen, pyykkihuoltoon, henkilökohtaiseen puhtauteen ja ostoksien tekemiseen. Henkilökunta huolehtii myös asukkaiden perusterveydenhuollosta mm. lääkärissä käynneistä huolehtiminen. Asukkaat käyttävät Koskelan terveysaseman ja vammaisneuvolan palveluita.

Ryhmäkodin vieressä sijaitsee kauppakeskus jossa on hyvä asioida asukkaiden kanssa. Ryhmäkodin läheisyydestä löytyy myös kirjasto.


Toiminta

Ryhmäkodin asukkaista osa on iäkkäitä eläkeläisiä ja osa työssä käyviä. Iäkkäät asukkaat viettävät päivänsä ryhmäkodissa osallistuen kodinaskareisiin. Asukkaiden kanssa käydään ostoksilla ja asioilla.

Kotona oleville järjestetään säännöllisesti seniori kerhotoimintaa. Lisäksi monet asukkaista osallistuvat seurakunnan järjestämiin päiväkerhoihin.

Arkisin työssä käyvien toiminnasta vastaavat työ- ja päivätoimintakeskukset. Viikonloppuisin toimintaan kuuluvat arkiset askareet ja viriketoimintaa.03.07.2020 10:53