Suoraan sisältöön

Fallpakan ryhmäkoti

Fallpakantie 4 A-talo, 00970 Helsinki
Kartta, liikenneyhteys, esteettömyys 
PL 97729, 00099 Helsingin kaupunki
Puh.  09 3106 2263, toimisto 
Johtava ohjaaja Rosa Miettinen puh. 09 3107 4130

Ryhmäkodissa on kaksitoista asukaspaikkaa  ja kaksi tukiasuntoa samassa rappukäytävässä.

Toiminta-ajatus

Fallpakan ryhmäkoti tarjoaa asumispalvelua aikuisille kehitysvammaisille henkilöille. Toiminnan pohjana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen. Ryhmäkodissa asukkaat saavat laaja-alaista apua, tukea ja ohjausta päivittäisissä elämän toiminnoissaan huomioiden heidän itsenäisyys ja toimintakyky.


Palvelut

Ryhmäkoti toimii kahdessa kerroksessa. Molemmissa kerroksissa on asuinhuoneita kuudelle asukkaalle. Osa asukkaista käy töissä eri toimintakeskuksissa ja osa asukkaista viettää eläkepäiviään ryhmäkodissa.

Kerrosten väliä pääsee kulkemaan rappukäytävästä hissillä ja ryhmäkodin tiloista rappusia käyttäen.

Jokaisella asukkaalla on oma huone kylpyhuoneella. Ryhmäkodissa on kolme asukashuonetta, jotka ovat varustettu potilasnostimilla. Molemmissa kerroksissa on yhdistetty ruokasali ja olohuone. Lisäksi yläkerrassa sijaitsee saunaosasto ja alakerrasta on käynti tilavalle pihalle.

Työntekijöitä on yhteensä 12 ja henkilökunta on paikalla ympäri vuorikauden. Aamuvuorossa on kaksi työntekijää ja yksi kotihuollon ohjaaja, jonka päävastuulla on ensisijaisesti keittiö, iltavuorossa on kolme työntekijää ja yövuorossa yksi työntekijä..


Toiminta

Jokapäiväiseen elämään kuuluvat erilaiset kotityöt kunkin asukkaan kykyjen, kiinnostuksen ja  voimavarojen mukaan. Enemmän ryhmäkodissa aikaa viettäville järjestetään viriketoimintaa mahdollisuuksien mukaan. Kaikki asukkaat voivat ulkoilla ja osallistua retkille kaupungilla sekä lähiympäristössä. Viikoittain pidetään asukaskokous, johon osallistuvat ryhmäkodin asukkaat ja vuorossa olevia työntekijöitä. Kokouksissa käsitellään ryhmäkodin elämään liittyviä asioita ja tulevia tapahtumia.

Asukkaan päiväohjelma rakentuu hänen henkilökohtaisten tarpeiden ja mieltymysten mukaan.


Asukkaiden kommentteja

  • Kari: ”Uusi talo hyvä”
  • Hanna: ”Fallpakka hyvä paikka, kun tarvii enemmän apua. ohjaajat mukavia”
  • Tuula: ”Minusta on kiva paikka. Ei oo ahdasta. Käydään lenkillä”
  • Pate: ”Saa sisustaa omaa huonetta. kaverit kivoja”


27.05.2021 13:31