Suoraan sisältöön

Aurinkolahden ryhmäkoti

Ivan Falinin kuja 3, 00990 Helsinki
Näytä kartalla, Hae liikenneyhteys, Esteettömyys  
PL 6255, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 050 348 2924, toimisto 
aurinkolahdenryhmakoti@hel.fi  
Johtava ohjaaja Minna Hyvönen puh. 09 3102 8709

  

Palvelut

Aurinkolahden ryhmäkoti sijaitsee kauniissa ympäristössä Helsingin Vuosaaressa meren rannalla. Kaikki palvelut ovat lähellä. Kauppakeskus Columbus, Vuotalo ja Terveysasema ovat kävelymatkan päässä. Liikenneyhteydet ovat hyvät, metro ja bussi kulkevat aivan vierestä. Ulkoilumaastot ovat mahtavat, meillä ulkoillaan paljon ja liikutaan kaupungilla.

Aurinkolahden ryhmäkoti tarjoaa asumis-, lyhytaikais- ja kriisijaksopalveluita aikuisille psykososiaalista ja emotionaalista tukea tarvitseville kehitysvammaisille henkilöille. Autettua asumista 24 h Ryhmäkoti toimii kahdessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa on kolme tukiasuntoa ja kaksi lyhytaikaispaikkaa sekä yksi kriisipaikka. Toisessa kerroksessa on seitsemän asuntoa vakituisesti asuville. Kaikissa asunnoissa on tilavat huoneet ja omat kylpyhuoneet, tukiasunnoissa myös avokeittiöt ja omat sisäänkäynnit. Molemmissa kerroksissa on yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat televisioineen ja talon alimmassa kerroksessa yhteisessä käytössä sauna, kylpyamme ja pyykinhuoltotilat. Omaa työ- ja päivätoimintaa henkilöille, jotka eivät käy opiskelemassa tai päivä-/työtoiminnassa kodin ulkopuolella. Lääkäripalvelut Vuosaaren terveysasemalla ja kehitysvammapoliklinikalla, josta myös muut asiantuntijapalvelut (esim. psykologi, puheterapeutti jne.)       


Toiminta

Aurinkolahden ryhmäkodissa jokaisella asukkaalla on omannäköinen elämä, joka muodostuu asukkaan omista toiveista ja tarpeista lähtevistä asioista: opiskelu, työ, vapaa-aika, harrastukset, sosiaaliset suhteet, elämisen ja asumisen taitojen harjoittelu.

Henkilökunta

Aurinkolahden ryhmäkodissa on erityisosaamista hoitaa, ohjata ja tukea henkilöitä, joilla on psykososiaalisen ja emotionaalisen tuen tarvetta. Ryhmäkodissa on valmius kohdata haastavia tilanteita ja henkilökuntamme on koulutettu AVEKKI-mallin mukaan. Moniammatilliseen tiimiimme kuuluu sairaanhoitaja, sosionomi, yhteisöpedagogi, kehitysvammaisten ohjaaja, lähihoitajia, vajaamielishoitajia ja mielenterveyshoitajia.
Osaaminen kehitysvammatyössä, mielenterveys- ja päihdetyössä, kriisityössä, sairaanhoidossa, kommunikaatiossa, autismikuntoutuksessa, luovissa menetelmissä ja vastavalmistuneiden uusin tieto täydennettynä vuosikymmenten kokemuksella kehitysvammatyöstä.24.08.2020 14:19