Suoraan sisältöön

Rudolfin asuntoryhmä

Rudolfintie 17-19, 00870 Helsinki  
PL 87760, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3104 6586
rudolfin.asuntoryhma@hel.fi   
Johtava ohjaaja Joni Antonoff puh. 09 310 64736

Rudolfin asuntoryhmässä ohjaaja tukee asiakkaita kaikilla asumisen ja arjen sujuvuuden osa-alueilla. Ohjaus tapahtuu asiakkaiden omissa kodeissa sovittujen tukikäyntien mukaisesti ja asiointikäynneillä kodin ulkopuolella yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kodit sijaitsevat rauhallisella alueella Laajasalossa, metsän ja meren läheisyydessä, Laajasalon palvelutalon kanssa yhteisissä tiloissa. Ohjaajat eivät ole öisin paikalla. Työtä tehdään asiakaslähtöisesti asiakkaan itsemääräämistä kunnioittaen. Tavoitteena on tukea kutakin asiakasta löytämään oman näköisensä tapa olla ja elää omassa kodissaan.

   

Palvelut ja toiminta

Asuntoja Rudolfin asuntoryhmässä on 23, 46m2 kaksioita ja 23-37,5m2 yksiöitä. Asunnot ovat sijoitettu kahteen kerrokseen Laajasalon palvelutalossa. Asuntoryhmän yhteinen iltakahvila kokoontuu palvelutalon tiloissa joka toinen keskiviikko, jonne kaikki asiakkaat ovat tervetulleita tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista yhdessä. Palvelutalossa on ravintola, jossa on myös mahdollista käydä tarpeen mukaan syömässä esimerkiksi lounas tai päivällinen. Ravintolaruokailu on maksullista.


Asumisvalmennus

Asumisvalmennukseen on varattu kaksi 23 neliön yksiötä, jotka sijaitsevat palvelutalon yhteydessä.

Valmennuksessa asiakas asuu itsenäisesti ja ohjaaja käy sovitusti tukikäyntisuunnitelman mukaisesti. Ohjaajat ovat paikalla arkisin klo 7-21 ja viikonloppuisin klo 10-18. Palvelutalossa on ravintola, jossa on myös mahdollista käydä tarpeen mukaan syömässä esimerkiksi lounas tai päivällinen. Ravintolaruokailu on maksullista.

Rudolfin asuntoryhmä toimii yhteistyössä Borgströminmäen ja Sompasaaren tukiasuntojen kanssa.

Borgströminmäen tukiasunnot

Koirasaarentie 19, 00590 Helsinki
PL 59711, 00590 Helsingin kaupunki
Puh. 09 310 22164
borgstrominmaen.tukiasunnot@hel.fi
Johtava ohjaaja Joni Antonoff puh. 09 310 64736

Borgströminmäen tukiasunnot sijaitsevat uudella alueella Kruunuvuorenrannassa Setlementtiasuntojen kiinteistössä. Kiinteistössä on 20 tukiasuntoa, jonne Helsingin kaupunki tarjoaa palvelut. Toiminta on alkanut vuonna 2018.

Ohjaaja tukee asiakkaita kaikilla asumisen ja arjen sujuvuuden osa-alueilla. Ohjaus tapahtuu asiakkaiden omissa kodeissa sovittujen tukikäyntien mukaisesti ja asiointikäynneillä kodin ulkopuolella yksilöllisten tarpeiden mukaan. Työtä tehdään asiakaslähtöisesti asiakkaan itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Tavoitteena on tukea kutakin asiakasta löytämään oman näköisensä tapa olla ja elää omassa kodissaan. Ohjaajat ovat paikalla arkisin 7-21 ja viikonloppuisin 10-18. Öisin ohjaajat eivät ole paikalla.

Tukiasuntojen yhteinen iltakahvila kokoontuu Setlementtiasuntojen asukastilassa joka tiistai. Kaikki asiakkaat ovat tervetulleita sinne tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista yhdessä. Viikonloppuisin ulkoillaan yhdessä. Asukastilassa on mahdollisuus viettää aikaa ja pelata lautapelejä.

Borgströminmäen tukiasunnot toimivat yhteistyössä Rudolfin asuntoryhmän ja Sompasaaren tukiasuntojen kanssa.


Sompasaaren tukiasunnot

Sompasaarenlaituri 6, 00540 Helsinki
PL 54602, 00540 Helsingin kaupunki
Puh. 09 310 27624
sompasaaren.tukiasunnot@hel.fi
Johtava ohjaaja Joni Antonoff puh. 09 310 64736

Sompasaaren tukiasunnot sijaitsevat uudella alueella Kalasatamassa Setlementtiasuntojen kiinteistössä. Kiinteistössä on 16 tukiasuntoa, jonne Helsingin kaupunki tarjoaa palvelut. Toiminta on alkanut keväällä 2020.

Ohjaaja tukee asiakkaita kaikilla asumisen ja arjen sujuvuuden osa-alueilla. Ohjaus tapahtuu asiakkaiden omissa kodeissa sovittujen tukikäyntien mukaisesti ja asiointikäynneillä kodin ulkopuolella yksilöllisten tarpeiden mukaan. Työtä tehdään asiakaslähtöisesti asiakkaan itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Tavoitteena on tukea kutakin asiakasta löytämään oman näköisensä tapa olla ja elää omassa kodissaan. Ohjaajat ovat paikalla arkisin klo 8-21 ja viikonloppuisin klo 10-18. Öisin ohjaajat eivät ole paikalla.

Tukiasuntojen yhteinen iltakahvila kokoontuu joka toinen tiistai asukastilassa. Kaikki asiakkaat ovat tervetulleita sinne tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista yhdessä. Asukastilassa on mahdollisuus viettää vapaasti aikaa muulloinkin.

Sompasaaren tukiasunnot toimivat yhteistyössä Rudolfin asuntoryhmän ja Borgströminmäen tukiasuntojen kanssa. 
23.11.2022 10:52