Suoraan sisältöön

Rudolfin asuntoryhmä

Rudolfintie 17-19, 00870 Helsinki  
PL 87760, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. 09 3104 6586
rudolfin.asuntoryhma@hel.fi   
Johtava ohjaaja Kirsi Lampinen puh. 040 334 2012

Rudolfin asuntoryhmässä ohjaaja tukee asukkaita kaikilla asumisen ja arjen sujuvuuden osa-alueilla asukkaan omassa kodissa räätälöidysti tämän tarpeen mukaan. Kodit sijaitsevat rauhallisella alueella Laajasalossa, metsän ja meren läheisyydessä, Palvelutalo Rudolfin kanssa yhteisissä tiloissa. Ohjaajat eivät ole öisin paikalla, mutta tukea voi saada puhelimitse tai tarvittaessa virtuaalisesti tabletin avulla yöaikaan. Työtä tehdään asiakaslähtöisesti asiakkaan itsemääräämistä kunnioittaen. Tavoitteena tukea kutakin asiakasta löytämään oman näköisensä tapa olla ja elää omassa kodissaan.

   

Palvelut ja toiminta

Asuntoja Rudolfin asuntoryhmässä on 13, neljä kaksiota ja yhdeksän yksiötä. Asunnot on sijoitettu viiteen eri kerrokseen Rudolfin palvelutalossa. Palvelutalon yhteisö on erittäin lämmintunnelmainen ja yhteistyötä palvelutalon asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa tehdään mm. yhteisten tapahtumien järjestämisen kautta. Lisäksi talossa kokoontuu asiakastoimikunta ja yhteisissä ruokailutiloissa asukkaat luonnollisesti kohtaavat toisiaan jutustelun merkeissä. Asuntoryhmän yhteinen iltakahvila kokoontuu palvelutalon tiloissa keskiviikkoisin, jonne kaikki asukkaat ovat tervetulleita tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista yhdessä.


Asumiskokeilu

Asumiskokeiluun on varattu kaksi 23 neliön yksiötä, jotka sijaitsevat palvelutalon yhteydessä. Asumiskokeilussa asiakas asuu itsenäisesti ja ohjaaja käy sovitusti tukikäyntisuunnitelman mukaisesti. Ohjaajat ovat paikalla arkisin pääasiassa klo 7-21 ja viikonloppuisin klo 10-19. Muina aikoina on mahdollista ottaa tablettikuvayhteys vammaistyön toiseen yksikköön, mistä voidaan ohjata asiakasta virtuaalisesti tämän tarpeen mukaan.

Palvelutalossa on ravintola, jossa on myös mahdollista käydä tarpeen mukaan syömässä esimerkiksi päivällinen. Ravintolaruokailu on maksullista.

Lisätietoja asumiskokeilustaJAA
16.10.2019 11:16