Suoraan sisältöön

Asumisvalmennus

Asumisvalmennuksessa asiakkaan on mahdollista harjoitella asumisen taitoja ohjatusti yksilöllisesti sovitun ajan. Asumisvalmennuksen kesto on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Asumisvalmennuksen tarkoituksena on selvittää asiakkaan voimavarat ja realistiset taidot asumisen liittyen ja sitä kautta selvittää asiakkaalle mahdollisesti sopiva asumismuoto tulevaisuudessa.

Asumisvalmennukseen haetaan oman asuinalueen sosiaalityöntekijän kautta SAS-lomakkeella. Päätöksen asumisvalmennuksesta tekee SAS-ryhmä. Asumisvalmennukseen saapuessa asiakkaalla tulee olla paikka, johon palata asumisvalmennuksen jälkeen.

Ennen asumisvalmennusjakson alkua sovitaan alkuhaastattelu, jossa asumisvalmennuksen vastuuohjaaja, asiakas ja asiakkaan hyvin tunteva läheinen keskustelevat jakson tavoitteista ja asiakkaan voimavaroista. Tapaamisen aikana hahmotellaan myös tulevan jakson tukikäyntiohjelmaa. Asumisvalmennukseen tuleva asiakas sitoutuu tukikäyntiohjelmaan ja tuen vastaanottamiseen. Asumisvalmennuksen tuen ja arvioinnin suorittavat asumisyksikön ohjaajat.

Palvelua on tarjolla seuraavissa asumisyksiköissä:


Kuvia asumiskokeilusta
 JAA
05.02.2019 15:05