Deltagare och presenterare på evenemanget Välmående i vardagen.

Välmående i vardagen arrangerades för inbjudna seniorer i Kampen

Ifall du är 75 eller 85 år fick du hem en inbjudan till Välmående i vardagen-evenemanget som arrangerades den 9 oktober vid Kampens servicecentral. Evenemanget arrangerades på svenska.

Under evenemanget fick deltagarna höra om ämnen som bland annat motion, verksamheten vid servicecentraler, tandvård samt Seniorinfo, som erbjuder stöd och handledning åt seniorer i Helsingfors. Publiken var aktiv och ställde intressanta frågor angående de presenterade ämnena.

I slutet av evenemanget fick deltagarna en rundtur i Kampens servicecentral, under vilken man fick se bland annat gymmet och lunchrestaurangen. Även anslagstavlan i aulan, där det finns aktuell information om servicecentralens program, presenterades för deltagarna.

Servicecentralkort från servicecentralerna

För att delta i servicecentralens verksamhet behöver du ett servicecentralkort, som du får gratis från receptionen. Med en inbjudan kan du dock delta i evenemanget Välmående i vardagen även utan servicecentralkort. Under Välmående i vardagen-evenemanget var det dock flera deltagare som skaffade servicecentralkortet på plats.

Ytterligare information

Är du intresserad av svenskspråkig verksamhet för seniorer i Helsingfors? Kontakta då Seniorinfo på numret 09 310 44556 må-fr kl. 9-15 eller besök webbsidan www.hel.fi/seniorerna för ytterligare information om tjänster och evenemang. För att bekanta dig med den svenskspråkiga verksamheten vid servicecentralerna kan du gå till adressen www.hel.fi/servicecentraler.