Ingång till Tripla-köpcentret.

Nu får man coronavaccin utan tidsbeställning i Helsingfors köpcentrum

Nu kan Helsingforsbor få den första dosen av coronavaccinet utan tidsbeställning på popup-vaccinationsställen. Popup-vaccinationsställena ger inte ännu boosterdoser.

Det finns popup-vaccinationsställen runt om i Helsingfors. Till exempel nu på fredag 27.8 kl. 11–15 kan man få sitt coronavaccin på popup-vaccinationsstället i köpcentret Ristikko i Kånala och lördagen 28.8 kl. 11–15 i köpcentret Tripla i Böle.

Det finns också popup-vaccinationsställen till exempel i bibliotek och i Prisma i Vik. I fortsättningen kommer det också att finnas popup-vaccinationsställen på olika platser.

”Genom att vaccinera bland annat i köpcentrum vill vi göra det så snabbt och enkelt som möjligt att ta vaccinet. Nu kan man till exempel titta in till vaccinationsstället samtidigt som man går till butiken”, konstaterar Timo Lukkarinen, chefsläkare för hälsostationerna.

”Just nu behöver vi ännu öka vaccinationstäckningen för att behärska coronapandemin. Nu har 73 procent av alla Helsingforsbor och 82 procent av alla 12 år fyllda fått den första dosen av coronavaccinet. Nu när man kan få vaccinet från många olika ställen runt om i Helsingfors hoppas vi att en ännu större del av Helsingforsborna tar vaccinet. För tillfället får man första vaccinationsdosen vid popup-ställena, men i fortsättningen är det meningen av man även får boosterdosen där”, fortsätter Timo.   

På popup-vaccinationsställena får man vaccinet genom att visa upp ID eller sitt FPA-kort. Efter att man vaccinerats ska man bli kvar för observation i minst 15 minuter. Coronavaccinet är avgiftsfritt.

Man kan också få sitt första coronavaccin utan tidsbeställning på Helsingfors vaccinationsställen på Busholmen, i Malm, i Mässcentret och i Kvarnbäcken.

Uppgifter om popup-vaccinationsställena finns på webbplatsen Popup-vaccinationsställen som uppdateras hela tiden.

Ytterligare information

Coronavaccination för Helsingforsbor
Popup-vaccinationspunkter

Bild: Helsingfors stads materialbank/ Sakari Röyskö