President Tarja Halonen

Kasbergets mångsidiga servicecentral firade öppningen 26.3

Kasbergets mångsidiga servicecentrals öppningsceremoni lockade på plats en stor skara människor. Speciellt president Tarja Halonens tal, det mångsidiga programmet och möjlighet att bekanta sig med lokaliteterna intresserade festfolket.

- Dagen har varit fin. Vi har haft många gäster och också de tidigare anställda har hälsat på, berättar vårdbiträdet Ulla Sahrlund leende.

Gästerna Eila Tötterström och Unto Salonen berömde att stämningen var utmärkt. De ville främst komma och lyssna på presidentens tal och var glada över möjligheten till att få dansa.

- Vi ville komma för att det är Eilas gamla arbetsplats och också för att se hur huset nu ser ut. Vår ålder väcker ytterligare intresse för sådana här platser, säger Eila och Unto.

Dagens program

Under dagen presenterades servicecentralens verksamhet och de mångsidiga hobbymöjligheterna. Servicecentralen har flera grupprum där man kan göra handarbeten, vidga sina digikunskaper, spela olika spel, teckna och motionera. På gymmet får man handledning i att använda apparaterna.

Gästerna fick under dagen också bekanta sig med en avdelning för serviceboende där de mottogs med försiktiga av steg den svartvita katten Nokinenä.

I huset finns en restaurang och ett café som är öppna vardagar och veckoslut för vem som helst. Bland gästerna kom det en vink att speciellt på veckoslutet är gymmet med lunch en välfungerade kombination.

Den absoluta höjdpunkten på dagen var president Tarja Halonens tal i vilket hon såg tillbaka på sina ungdomsår i Kasberget. Hon betonade i sitt tal att ålderdomen är en naturlig och värdefull del av livet. Hon önskade också att diskussionen kring äldretjänsterna fortsätter öppet.

Mångsidiga nya tjänster

I Kasbergets mångsidiga servicecentral finns ytterligare bl.a. Helsingfors stadsbibliotek, en fysioakustisk stol och ett återvinningsrum där man kan lämna rena och hela kläder och föremål och samtidigt fynda själv. Servicentralverksamheten är avsedd förutom de boende även för pensionärer och arbetslösa.

Förutom i Kasberget har staden ytterligare 14 servicecentraler. För att kunna delta i aktiviteterna behöver man ett servicecentralkort som fås vid alla centraler.

Servicecentralens adress är Rödluvans väg 16, 00820

Inspelning av öppningsceremonin    

Bildgalleri

DELA