Järnvägsstationens pop-up-punkt och en skylt.

Idag får man coronavaccinet utan tidsbokning på bland annat järnvägsstationen

Det är möjligt för Helsingforsbor att få coronavaccination utan tidsbokning vid popup-vaccinationspunkten på Helsingfors järnvägsstation tisdagen den 7 september kl. 15–19. Det är endast möjligt att få den första dosen coronavaccin vid popup-vaccinationspunkten.

Vaccinationspunkten finns nära huvudingången till tågstationen och Forex-butiken.

Det finns popup-vaccinationspunkter på olika ställen i Helsingfors, såsom i shoppingcentren Herts och Tripla. Information om alla popup-vaccinationspunkter finns på webbsidan för popup-vaccinationspunkterna som uppdateras kontinuerligt.

”Tågstationen ligger verkligen centralt och det är många som rör sig där. Tisdagen 7.9 är järnvägsstationens popup-punkt öppen till klockan 19, så du kan ta vaccinet på väg hem från jobbet ”, säger Timo Lukkarinen, chefsläkaren för hälsostationerna.

Tågstationens popup-vaccinationspunkt öppnade måndagen den 6 september kl. 11.

Vaccinerare och person som blir vaccinerad vid järnvägsstationens popup-punkt.

”Det är riktigt trevligt att en popup-vaccinationspunkt har öppnat på ett så här centralt läge. Hit kan du komma och bli vaccinerad fast under lunchpausen", säger Julia Oravainen, en sjuksköterska som vaccinerar vid popup-punkten.

"Det känns bra nu när jag har fått det första vaccinet", säger en Helsingforsbo som vaccinerades på måndagen. Hon funderar redan på skyddet som den andra vaccinationsdosen ger. "Jag vågar gå till platser med fler människor."

Mer information
Coronavaccination för Helsingforsbor - coronavaccination.hel.fi
Popup-vaccinationspunkterna

Foto: Virpi Velin