Kvinna som håller i en telefon.

Helsingforsborna har redan bokat över 20 000 vaccinationstider

Helsingforsborna har under den gångna veckan aktivt bokat influensavaccinationstider. Sammanlagt har redan över 20 000 tider bokats. Det finns ännu gott om vaccinationstider.

I år strävar man efter att åtminstone 45 000 personer i riskgrupper och deras närmaste vaccinerar sig mot influensa.

– Det är verkligen fint att Helsingforsborna har bokat vaccinationstider så här ivrigt. Särskilt det elektroniska bokningssystemet har använts mycket, och vi rekommenderar användningen av det fortfarande, säger sjukvårdaren Minni Minkkinen.

– Vacciner ges i år endast med tidsbeställning, eftersom vi vill försäkra att vaccinerna kan ges tryggt. Vacciner ges på ställen som är tillräckligt rymliga, fortsätter Minkkinen.

Eftersom människor har bokat tider så aktivt var telefontjänsten överbelastad i början av veckan, vilket har lett till dröjsmål i återuppringningen.

– Återuppringningens fördröjning är nu ungefär två dygn. Vi ringer trots allt tillbaka till alla. Vi strävar efter att förkorta kön så fort som möjligt, säger Minkkinen.

Helsingforsbor som tillhör riskgrupper och deras närmaste får avgiftsfria influensavacciner vardagar 927.11. Vaccinationstider kan bokas elektroniskt på influensavaccination.hel.fi eller per telefon vardagar kl. 816, tfn 09 310 46300.

Läs mer